BOJKOT HIPERMARKETA: Ne kupujte ništa tri dana, kaznite bezobrazna poskupljenja!

Suzdržavanjem od kupovine širom Srbije potrošači će kazniti vlasnike trgovinskih lanaca koji kartelskim sporazumima i monopolom ugrožavaju već nizak standard građana, navode u Udruženju za zaštitu potrošača

  • 2

Poziv na bojkot svih velikih trgovinskih lanaca u naredna tri dana je odgovor na beskrupulozna pokupljenja koja dodatno ugrožavaju ionako nizak standard građana, objašnjavaju u Udruženju za zaštitu potrošača.

Poštujući, kako kažu, glasne zahteve potrošača, poziv na bojkot hipermarketa biće primenjen na sve velike trgovinske lance, bez razlike, koji su buskrupolozno, zloupotrebljavajući povećanje PDV-a, iskoristili da cene artikala za najširu potrošnju, bezrazložno i značajno povećaju.

- Verovatni kartelski sporazumi i po svemu sudeći monopolski položaj velikih trgovinskih lanaca u Srbiji učinili su da svi hipermarketi listom podignu cene većine proizvoda široke potrošnje i do 30 odsto, što je dodatno ugrozilo veoma nizak standard građana i pokazalo beskrupulozno lice profitera.

Bojkot ima za cilj da, dodaje se, podseti da hipermarketi žive od potrošača, a ne obrnuto.

Prvi veliki organizovani građanski bojkot hipermarketa u Srbiji, sprovešće se 30, 31. oktobra i 1. novembra na celoj teritoriji države.

Podsetimo, predsednik Udruženja potrošača Goran Papović je, najavljujući takav vid protesta objasnio da je javna tajna da su vlasnici trgovinskih lanaca ujedno i vlasnici prerađivačkih industrija (mesnih, agrarnih, kozmetičkih).

- Sve dok se samo oni pitaju, dok oni budu pravili cene, dok budu "zabranjivali" konkurenciji da dođe u Srbiju, biće nam ovako - objasnio je Papović.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Darko Juric

    29. oktobar 2012 | 12:41

    Hvala bogu da ste dosli konacno svesti

  • dejan

    29. oktobar 2012 | 16:05

    ne treba ni da kupujemo kod njih,da li obracate paznju na artiklima sta pise,ne obracate,ja cu Vam reci-Generalni zastupnik za Makedoniju...za BiH....za Crnu Goru,sto znaci da mi izvozimo samo u zemlje koje nisu u EU,izvoz raste iz dana u dan,dok nam ne dodje dan-D

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA