Logoraši iz BiH naplatili 200.000 evra odštete od Crne Gore

Ejub Krvavac izjavio je sarajevskom "Dnevnom avazu" da je početkom godine na adresu Envera A. iz Mostara stigla prva pravosnažna presuda kojom se Crna Gora obavezuje da će mu na ime odštete isplatiti 30.000 evra

  • 0

Sedmorica od 20 zatočenika logora "Morinj" kod Kotora u Crnoj Gori, koji su u njemu boravili od maja do avgusta 1992. godine, dobili su do sada ukupno 200.000 evra na ime odštete.

Ejub Krvavac izjavio je sarajevskom "Dnevnom avazu" da je početkom godine na adresu Envera A. iz Mostara stigla prva pravosnažna presuda kojom se Crna Gora obavezuje da će mu na ime odštete isplatiti 30.000 evra.

- Od tada je još šest bivših zatočenika dobilo presude i svima su isplaćene odštete. Nekome je isplaćeno 30.000 evra, a nekome manje. Presude su donošene zavisno od stepena invalidnosti i broja dana provedenih u logoru, a sve prema propisima Međunarodnog crvenog krsta, prema kojima su nam za jedan takav dan dužni isplatiti odštetu od oko 1.000 evra - rekao je Krvavac.

Još 13 bivših zatvorenika u centru Morinj čeka na isplatu, a Krvavac veruje da će i oni uskoro dobiti taj novac.

Inače, sud u Podgorici je do sada je osudio četvoricu od šest optuženih koji su bili zaduženi za Morinj.

(I. D./Dnevniavaz.ba)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA