URAGAN SENDI: Dvoje nestalih, 14 spaseno sa broda "Baunti"

Brod dug 55 metara počeo je da tone i borio se sa vetrom koji je duvao 65 kilometara na sat i talasima visokim pet metara, preneo je Rojters

  • 0

Helikopterima američke Obalske straže spaseno je 14 članova posade jedrenjaka napravljenog za snimanje filma "Pobuna na brodu Baunti" dok se dvoje vode kao nestali, javile su agencije, pozivajući se na saopštenje Obalske straže.

Jedrenjak se našao usred nadolazećeg uragana "Sendi" kod obale Severne Karoline, a avion "Herkules C-130" je u toj oblasti u potrazi za dvoje nestalih.

Obalska straža saopštila je da je tačan broj članova posade na brodu bio 16, a ne 17, preneo je AP.

Jedrenjak napravljen za snimanje filma "Pobuna na brodu Baunti" iz 1962. godine bio je na putu od Novog Londona u Konektikatu ka Sent Pitersburgu na Floridi, a prošle noći ostao je bez goriva na oko 145 kilometara jugoistočno od obale Severne Karoline.

Brod dug 55 metara počeo je da tone i borio se sa vetrom koji je duvao 65 kilometara na sat i talasima visokim pet metara, preneo je Rojters.

Originalni jedrenjak "Baunti", britanski transportni brod, postao je ozloglašen posle pobune na Tahitiju 1789. godine.

U filmu iz 1962. Marlon Brando glumio je glavnog pobunjenika Flečera Kristijana, a replika britanskog broda korišćena je za snimanje brojnih dokumentaraca i igranih filmova, uključujući "Pirate sa Kariba" sa Džonijem Depom.

(Izvor: Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA