Policija ispituje bombu nađenu u dvorištu novinarke B92

- Kriminalistički tehničari, forenzičari, iz Beograda i Niša još rade na tom slučaju. Do ovog trenutka nemamo nikakve nove informacije za javnost - kaže portparol PU Vranje

  • 1

Portparol Policijske uprave u Vranju Dragan Stamenković izjavio je danas da još traje veštačenje eksplozivne naprave pronađene u dvorištu kuće novinarke Tanje Janković.

- Kriminalistički tehničari, forenzičari, iz Beograda i Niša još rade na tom slučaju. Do ovog trenutka nemamo nikakve nove informacije za javnost - rekao je  Stamenković.

On je dodao da je sinoć uklonjena bomba iz dvorišta i da je uviđaj delimično završen. Prema njegovim rečima sad se čeka veštačenje čime će se utvrditi da li je bomba ispravna.

Iz policije je juče rečeno da nađeni predmet u dvorištu porodice Janković u Vranju izgleda kao bomba, ali da nije poznato da li je u pitanju prava ili školska bomba koja se koristi za obuku.

Bombu je juče u 12.30 u travnjaku ispred kuće pronašao pas, preneo je na vidno mesto, gde ju je uočila Jelena Janković koja je to i prijavila policiji.

Kući Zorana Jankovića, oca novinarke TV B92 Janković, u Tetka Dokinoj ulici broj 14 u Vranju, u čijem dvorištu je juče oko 12.30 sati pronađena ekspolozivna naprava, juče se nije moglo prići do kasnih noćnih sati.

Ime novinarke Janković vezuje se za veliku tuču u vranjskom hotelu "Pržar" za vreme jedne svadbe 22. septembra ove godine. TV B92 je tada javila da je na svadbi prebijena porodica te novinarke i da je u tuči učestvovao i jedan od policijskih inspektora. Lokalni mediji i javnost u Vranju ovu eksplozivnu napravu dovode u vezu sa događajima na samoj svadbi.

(I. M. / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Predrag

    31. oktobar 2012 | 13:02

    Dačiću sem što su zapalili automobile mnogih ljudi,a i tvom prjatelju i gradonačelniku Vranja Zoranu Antiću uključujući Vranjsko pozorište,i skorošnje podmetanje bombe Velji a sada i ova bomba...šta radi onaj načelnik policije u Vranju Slađan Velinović. Vranjskoj televiziji već nekoliko puta govori kako ima plan za suzbijenje kriminala u Vranju,a šta je sada ovo. Klošari!!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA