NAVIJAČ PUŠTEN NA SLOBODU: Nisam zapalio Kuran, zezao sam se!

Predrag Ćosović, pripadnika Zvezdine navijačke grupe "Četnici sever", branio se na saslušanju kod istražnog sudije da nije imao nameru da izaziva nacionalnu, rasnu i versku mržnju i netrpeljivost i protiv njega nije pokrenuta istraga

  • 13

Predrag Ćosović, pripadnik Zvezdine navijačke grupe "Četnici sever", osumnjičen za paljenje Kurana, izjavio je na saslušanju u policiji "da se samo zezao"!

- Samo sam hteo da se zezam, nisam palio Kuran, niti sam pokazivao srednji prst! Pridržao sam knjigu rukama, a upaljač sam prineo kako bih pojačao svetlost, jer je blic telefona kojim me je fotografisao prijatelj bio slab! - rekao je Ćosović u policiji.

On se na saslušanju kod istražnog sudije branio da nije imao nameru da izaziva nacionalnu, rasnu i versku mržnju i netrpeljivost i protiv njega nije pokrenuta istraga.

Portparol Višeg suda u Beogradu Dušica Ristić rekla je da je posle saslušanja, istražni sudija izrazio neslaganje sa zahtevom Tužilaštva za visoko tehnološki kriminal za pokretanje istrage.

- Predmet je zbog toga dostavljen krivičnom vanpretresnom veću suda koje će odlučiti da li će se pokrenuti istraga protiv Ćosovića ili će odlučiti da nema mesta sprovođenju istrage - navela je Ristić.

Ona je dodala da je Ćosović pušten posle saslušanja, odnosno da mu nije određen pritvor.

Sporne fotografije ovaj Beograđanin postavio je pre nekoliko dana na svom profilu na Fejsbuku. Dan pošto je sporni snimak objavljen, policija je Ćosoviću stavila lisice na ruke!

- Tužilaštvo je podnelo zahtev za pokretanje istrage protiv Ćosovića i tražilo od istražnog sudije da mu odredi pritvor, jer je reč o težem obliku krivičnog dela izazivanje nacionalne, rasne, verske mržnje i netrpeljivosti - potvrdio je tužilac za visokotehnološki kriminal Branko Stamenković.

On je objasnio da "teži oblik" podrazumeva "izlaganje poruzi nacionalnih, etičkih ili verskih simbola, kao i oštećenje tuđe stvari i spomen-obeležja".

Osim spornih fotografija, Ćosović je na svom profilu na pogrdan način čestitao praznik svim vernicima koji slave Bajram.

- Je.o vas Bajram, posle svega vi kao čestitate, ma mi Srbi smo sami sebi dovoljni. Srećan Bajram, Turci, ne dočekali sledeći - pisalo je u Ćosovićevoj poruci!

Predrag Ćosović je juče saslušan kod dežurnog istražnog sudije koji ga je pustio da se u daljem toku postupka brani sa slobode.

(Telegraf.rs / Izvor: Kurir)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Napoleon

    1. novembar 2012 | 12:17

    Sad kad je to napravio izmislja gluposti kao nije palio, i prineo je upaljac zbog toga sto je kao blic slab :D price za malu decu... prepao se da nece u zatvoru zavrsit pa se sad cupa... Budi srbin pa priznaj sta si radio :D

  • deni

    1. novembar 2012 | 12:17

    prvo se segaci pa pokaze kukavicluk,jadnik hahah

  • POPUSITE MU

    1. novembar 2012 | 13:13

    PA NIJE GA ZAPALIO SELJACINE POTURCENE , KOLIKO STE VI CRKVI POPALILI I IKONA , PA NIKOM NISTA A JEL"

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA