SLUČAJ JANJUŠEVIĆ: Svedok i Filip Cepter

Više tužilaštvo u Beogradu predložilo je da se čak 40 svedoka, među kojima je i biznismen Filip Cepter, saslušaju u slučaju Pavla Miljkovića i Zorana Januševića

  • 0

Više tužilaštvo u Beogradu predložilo je da se čak 40 svedoka, među kojima je i biznismen Filip Cepter, saslušaju u slučaju Pavla Miljkovića i Zorana Janjuševića.

Juče je pokrenuta istraga protiv direktora firme "Kargo logistički centar brodogradilište Beograd" Miljkovića i specijalnog savetnika u tom preduzeću Janjuševića zbog sumnje da su napravili štetu od 800.000 evra.

Miljkovićev branilac Momčilo Minić najavio je da će zbog toga uložiti žalbu na rešenje o određivanju pritvora u trajanju od mesec dana, podsećajući da je njima određen pritvor upravo zbog opasnosti da bi boravkom na slobodi mogli da utiču na svedoke.

- Cepter ne živi u Srbiji, već u Monaku, a tužilaštvo nema čak ni njegovu adresu, pitanje je kako će da ga nađu i koliko će im vremena trebati za to - napomenuo je Minić.

On je dodao da njegov branjenik nije u odbrani pred istražnim sudijom ni sporio da je izdavao otpremnice povodom kojih je pozvana većina svedoka i da zbog toga i ne vidi zašto bi i kako mogao da utiče na njih.

Janjušević, koji je javnosti poznat kao savetnik premijera Zorana Đinđića, tereti se da je kao specijalni savetnik firme "Kargo logistički centar Brodogradilišta Beograd" podstrekavao Miljkovića (50) da odobri plaćanje radova na njegovoj kući u Tolstojevoj ulici broj sedam.

Miljkoviću se na teret stavlja da je od 2006. do 2010. godine, uz podstrekavanje Janjuševića, davao naloge finansijskoj službi da odobrava plaćanja za radove na Janjuševićevoj kući. Time je, kako se sumnja, preduzeću napravljena šteta od 800.000 evra.

Sporni radovi zavođeni su kao radovi za firmu, ali su angažovana preduzeća u stvari radila na Janjuševićevoj kući. Janjušević je ranije bio u centru nekoliko afera, a najpoznatija je "Sejšelska ostrava" u vezi sa prodajom paraćinske cementare.

Viši sud u Beogradu obustavio je u decembru 2010. godine istragu protiv njega, Nemanje Kolesara i još dvojice osumnjičenih da su zloupotrebili službeni položaj u vezi s privatizacijom fabrike cementa "Novi Popovac" kod Paraćina, jer je tužilaštvo odustalo od krivčnog gonjenja u tom slučaju zbog nedostatka dokaza.

Janjušević je zbog utaje poreza 2007. osuđen na uslovnu zatvorsku kaznu od 20 meseci i na novčanu kaznu od 800.000 dinara. Mediji su ga, u više navrata, povezivali i sa drugim aferama.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA