PESIMISTIČNA MERKELOVA: Dužnička kriza u Evropi trajaće još pet godina

Nemačka kancelarka je na regionalnom sastanku svoje Hrišćansko-demokratske partije rekla da je vreme za "malo strogosti", jer u suprotnom Evropa neće moći da privuče investicije

  • 2

Nemačka kancelarka Angela Merkel izjavila je da će dužnička kriza u Evropi trajati još najmanje pet godina.

Merkelova je istakla da je Evropa na pravom putu da prevaziđe krizu, ali "greši svako ko misli da to može da bude rešeno za godinu ili dve". Ona je na regionalnom sastanku svoje Hrišćansko-demokratske partije, rekla da je sada vreme za "malo strogosti", jer u suprotnom, kako je upozorila, Evropa neće moći da privuče investicije.

Ekonomska kriza zahvatila je pre dve godine evropske zemlje koje su bile prezadužene, posebno Grčku koja, da bi dobila međunardonu pomoć i izbegla bankrot, mora da sprovede oštre mere štednje koje zahtevaju druge zemlje evrozone, uključujući Nemačku.

(M. S. / Izvor: Radio Slobodna Evropa)

 

 

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Drej

    4. novembar 2012 | 01:39

    Realno ona je optimista! Ova kriza ce da traje minimum jos 10-15 god! To znam po tome sto ako politicar kaze jednu god a ti uzmes i dodas puta 2 ili 3 i uvek si upravu, nazalost!

  • Predrag

    4. novembar 2012 | 00:18

    Ovo je kiklop!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA