VEŽITE POJAS: Milica Mandić promoviše bezbednost u saobraćaju

Agencija za bezbednost saobraćaja najavila je da će novi bilbordi biti postavljeni na 10 lokacija od kojih su tri u Beogradu, a ostali u većim gradovima Srbije

  • 0

Kako bi skrenuli pažnju na važnost vezivanja pojaseva u vozilima, Agencija za bezbednost saobraćaja pokrenula je kampanju, čiji je promoter olimpijska šampionka u tekvondou Milica Mandić.

Agencija je najavila da će novi bilbordi biti postavljeni na 10 lokacija od kojih su tri u Beogradu, a ostali u većim gradovima Srbije.

Pomoćnik direktora Agencije Branimir Miletić je ranije izjavio da je ta institucija napravila dva nova spota koji se odnose na bezbednost pešaka. On je istakao da će Agencija u narednom periodu insistirati na vezivanju sigurnosnih pojaseva tokom vožnje, kako na prednjim tako i zadnjim sedištima.

U prvih devet meseci ove godine broj saobraćajnih nezgoda je smanjen za 14 odsto, a broj nezgoda sa nastradilim osobama za osam procenata, u odnosu na isti period 2011. Broj poginulih smanjen je za nešto više od dva procenta, a broj povređenih manji je za sedam odsto.

(M. S. / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA