ŽUTA GREDA: Sud pustio optuženog, jer su okolnosti izgubile značaj!

Apelacioni sud ukinuo pritvor Aleksandru Laziću, optuženom za pomaganje u ubistvu Marka Živojinovića (20) i Marka Milanova (21) u kobnoj tuči pre četiri godine

  • 2

Aleksandar Lazić (25) iz Beograda, koji je optužen za pomaganje u ubistvu Marka Živojinovića (20) i Marka Milanova (21) 2008. godine ispred restorana "Žuta greda", odlukom Apelacionog suda pušten je da se brani sa slobode!

Sud u obrazloženju odluke, između ostalog, navodi da su okolnosti koje su ranije cenjene kao teške izgubile intenzitet i značaj koje su imale u ranijem periodu i da dalje zadržavanje Lazića u pritvoru nije nužno?!

Suđenje pred Višim sudom u Beogradu vodi se protiv Miloša Bojanića (28) i Aleksandra Lazića (25) zbog kobne tuče 3. decembra 2008. godine ispred restorana "Žuta greda"Prema optužnici, Bojanić je lovačkim nožem ubio Milanova i Živojinovića, dok mu je Lazić u tome pomagao. Tragediji je prethodila svađa dve grupe mladića zbog navodnog dobacivanja na račun devojke iz društva optuženih.

Vesna Živojinović, majka ubijenog Marka Živojinovića, kaže za Telegraf.rs da je Lazić pušten iz pritvora 30. oktobra.

- Za odluku suda sam saznala slučajno i to baš na Zadušnice kada sam sa roditeljima Marka Milanova otišla deci na groblje! Na poslednjem pretresu, koji je bio 22. oktobra, sudija nam je rekao da su spisi u Apelacionom sudu po žalbi Lazićevoj advokata, ali nismo očekivali da će ga pustiti na slobodu. Ne mogu da verujem da je saučesniku dvostrukog ubistva, koji je dodao nož u tuči, ukinut pritvor uoči izricanja presude! U strahu sam jer nam je njegov brat na hodniku suda jednom poručio: 'Je l' vam nije bilo dosta, hoćete još?' - ogorčeno kaže Vesna Živojinović.

Zoran Milanov, otac ubijenog Marka Milanova, kaže da optuženi nisu kažnjeni ni posle četiri godine suđenja.

- Uskoro se navršava četiri godine od tragedije, a suđenje još traje! Posle ovakve odluke, neće nas iznenaditi čak ni ako ubica bude pušten - rezignirano kaže Zoran Milanov.

Suđenje se nastavlja 7. decembra kada bi trebalo da svedoči veštak trasolog.

(Telegraf.rs)

 

 

 

 

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA