JANJUŠEVIĆ TVRDI: Cepter meni duguje 400.000 evra! CEPTER: Tuži me!

Uhapšeni bivši specijalni savetnik u firmi KLC "Brodogradilište Beograd" tvrdio je na saslušanju da je vlasnik te firme Filip Cepter znao za novac koji je ovaj potrošio na izgradnju vile

  • 1

Bivši specijalni savetnik u firmi KLC "Brodogradilište Beograd", uhapšeni Zoran Janjušević (49), porekao je na saslušanju pred istražnim sudijom Višeg suda u Beogradu da je oštetio to preduzeće za 800.000 evra. Nasuprot tome, Janjušević tvrdi da je on oštećen, jer mu je vlasnik te firme Filip Cepter ostao dužan više od 400.000 evra. Cepter mu je na to rekao da "može da ga tuži".

Janjušević je osumnjičen da je podstrekivao direktora KLC "Brodogradilište Beograd" Pavla Miljkovića da izdaje naloge finansijskoj službi da mu plaćaju gradnju kuće u Tolstolovoj 7 na Dedinju. Tako je, sumnja se, sa računa Cepterovog KLC skinuto 800.000 evra.

Kak prenosi dnevni list "Blic", Janjušević je, uz detaljna objašnjenja poslovnog i privatnog odnosa s Cepterom, rekao i da mu je početkom 2004. godine ovaj ponudio mesto specijalnog savetnika u KLC, koji je tada, bez zaposlenih, bio u minusu 170 miliona dinara. Janjušević je naveo da mu je Cepter tada ponudio i deset odsto vlasništva nad preduzećem i mesečnu platu od 10.000 evra ukoliko firmu postavi na noge. KLC je 2007. počela pozitivno da posluje i imala je više od 80 zaposlenih.

Od 2004. do 2007, uveravao je Janjušević sudiju, Cepter je na svaka tri meseca angažovao revizore koji su kontrolisali poslovanje, a iste godine naložio je Miljkoviću da specijalnom savetniku isplaćuje mesečnu platu od 10.000 evra. U isto vreme, po Janjuševićevim rečima, Cepter mu je ponudio da, umesto deset odsto vlasništva firme, uzme bonus od 1.250.000 evra.

Pošto je već počeo sa izgradnjom kuće na Dedinju, zatražio je od Ceptera da mu taj dug isplaćuje periodično. Vlasnik KLC je na to odgovorio da troškove oko izgradnje kuće plaća parama pristiglim na račun firme i da te transkacije vode kao pozajamicu. Cepter je, tvrdio je dalje Janjušević, bio upoznat sa svim troškovima za izgradnju dedinjske vile.

Međutim, među partnerima je "pukla tikva" 2009. godine. Cepter je, navodno, tada pozvao Janjuševića telefonom i rekao mu da više ne dolazi na posao jer je upropastio "Brodogradlište Beograd". Kada je ovaj pitao vlasnika KLC šta je s novcem koji mu je ostao dužan, Cepter je odgovorio: - Tuži me!

(M. S. / Izvor: Blic)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • goran

    19. novembar 2012 | 17:41

    Kako da ne ,trosio mu pare iz firme a on nije primetio 4 godine.Zanimljivija je pojava Ministra Dacica koji koji se bas putudio da sluzbenika Janjusevica pritvori po privatnoj tuzbi.Kolko ga je castio Kralj Serpi i oruzja.Koliko je ovaj put stalo u KOFERCE Dacicu? Koliko ce gradjani Srbije platiti kada po svakoj primljenoj kinti trpas ljude u pritvor i drzis bez razloga za pritvor.CCCC

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA