SLAVILO CELO OBAMINO SELO: Barakova baka u Keniji bila uverena u pobedu (FOTO)

U centru kenijskog sela Kogela postavljen je veliki ekran na kome su stanovnici i posetioci imali retku priliku da uživo prate neki događaj, i to baš tok američkih predsedničkih izbora na kojima se nadmetao njihov "zemljak"

  • 0

Baka aktuelnog američkog predsednika Baraka Obame Sara Obama bila je na dan izbora uverena da će njen unuk po drugi put biti izabran za predsednika SAD, što se na kraju ispostavilo kao ispravna prognoza.

Baka Sara je, u svom kenijskom selu Kogelo, čiji su stanovnici pomno pratili izbore u Americi, rekla da je ključna stvar koja je njenom unuku pomogla da ponovo pobedi "njegov jedinstven stil vladavine ujedinjavanja svih rasa".

- Njegov način vladavine, veštine koje je upotrebio da ujedini sve rase u SAD, razlog je što je ponovo pobedio - smatra Obamina 90-godišnja baka.

Ona se prisetila i da joj je njen sin Obama stariji pre smrti rekao da će njegov sin jednom postati moćna ličnost na svetu.

- Njegov otac mi je u šali rekao da je stvorio veoma dovitljivog momka, koji će u budućnosti razviti osobine lidera, u šta najpre nisam verovala, ali sam se kasnije uverila - objasnila je Sara Obama.

Baka Sara rekla je i da kenijski lideri treba da se ugledaju na njenog unuka i više se potrude da održe mir, ne samo u zemlji, već i u istočnoj i centralnoj Africi.

Ona je dodala i da, kao i njegov pokojni otac koji je voleo da ujedinjuje ljude i da im pomaže, američki predsednik pokazuje iste osobine, prenela je Sinhua.

Sara je rekla i da bi volela da prisustvuje proslavi posle pobede svog unuka u SAD, ali da to neće moći zbog lošeg zdravstvenog stanja.

- Nisam htela da idem ni na inauguraciju prošle godine, ali Barak je insistirao i platio mi avionsku kartu - kaže baka Sara.

U centru Kogela bio je postavljen veliki ekran na kome su stanovnici i posetioci imali retku priliku da uživo prate neki događaj.

Na ulazu u kuću baka Sare okupili su se predstavnici nekoliko medija, dok je policija propuštala samo članove porodice, prema instrukcijama američke ambasade.

Takođe, onima kojima je uspelo da uđu nije bilo dozvoljeno da fotografišu baka Saru.

Barak Obama posetio je Kogelo tri puta - 1983, 1995. i 2006. godine.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA