NJUJORK: Počinje par-nepar prodaja goriva!

Prema rečima gradonačelnika Blumberga, vozila čije se registarske tablice završavaju sa neparnim brojem moći će da kupuju benzin neparnim danima u mesecu, dok će ista situacija biti sa parnim brojevima i parnim danima u mesecu

  • 1

Gradonačelnik Njujorka Majkl Blumberg izjavio je da će od petka početi par-nepar prodaja benzina na pumpama zbog teškoća koje su nastale nakon udara uragana "Sendi".

Prema njegovim rečima, od ujutru vozila čije se registarske tablice završavaju neparnim brojem moći će da kupuju benzin neparnim danima u mesecu, dok će ista situacija biti sa parnim brojevima i parnim danima u mesecu.

Racionalizacija u prodaju goriva prethodno je uvedena u Nju Džerziju, nakon ogromnih redova automobila i pešaka sa kanisterima koji su čekali na benzinskim stanicama.

Blumberg je rekao da je sada samo oko četvrtina pumpi u Njujorku otvorena, i da se nestašice očekuju još nekoliko nedelja.

Policijske patrole će obilaziti pumpe u narednim danima da bi se održao i poštovao red u prodaji benzina.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • najprovokator

    9. novembar 2012 | 14:53

    opet prepisuju od nas. prvo su videli da živimo do jaja,bilo im krivo jeb*li nam kevu,sve prepisali,a sad i par-nepar....nista strano..malo ćemo ih bombardovati uskoro...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA