Medojević zatražio hapšenje Roćena

Pokret za promene traži hapšenje ministra inostranih poslova zbog povezanosti sa kriminalcima

  • 0

Lider opozicionog Pokreta za promene (PZP) Nebojša Medojević zatražio je danas od crnogorskog tužilaštva da naloži hapšenje ministra inostranih poslova Milana Roćena, zbog, kako je naveo, njegove povezanosti sa kriminalcima.

Medojević je poručio vrhovnom državnom tužiocu Crne Gore Ranki Čarapić da će se odazvati da "da svoj iskaz o sprezi crnogorske vlasti i mafije", ali da ona pre toga naloži hapšenje Roćena i "njegovog kriminalnog klana, kao i da podigne optužnicu protiv njih". Lider PZP-a je rekao da se nije odazvao na pozive Tužilaštva i policije da im saopšti svoja saznanjima o "planovima Roćenovog kartela protiv njega, jer ti državni organi nemaju hrabrosti da primene zakon prema šefu crnogorske diplomatije".

Neka vrhovni državni tužilac prvo uhapsi Roćena i njegovu ekipu, odnosno podigne optužnicu protiv njih, pa ću se ja odazvati da na suđenju dam svoj iskaz - rekao je Medojević listu "Dan".

On je naglasio da nema poverenja u crnogorsku policiju i tužilaštvo.

- Vrhovni državni tužilac, nadam se, dobro zna ko su Roćen i funkcioneri Agencije za nacionalnu bezbednost Zoran Lazović i Duško Golubović, šta rade, gde se sastaju, o čemu pričaju, koje resurse imaju na raspolaganju i kakve su njihove veze sa Darkom Šarićem, Safetom Kalićem, Naserom Keljmendijem, Stankom Subotićem, Branislavom Mićunovićem i porodicom Ðukanović - objasnio je Medojević.

(Izvor: Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA