NEREDI U VARŠAVI: Policija gumenim mecima odgovorila na napade desničara! (FOTO)

Poljska policija morala je da upotrebi gumene metke i suzavac kako bi rasterala desničarske demonstrante, koji su na nju bacali kamenice i metalne predmete. Uhapšena 132 izgrednika

  • 0

Poljska policija upotrebila je danas gumene metke i suzavac kako bi rasterala desničarske demonstrante u Varšavi. U neredima i sukobima sa policijom u koje se pretvorio današnji Marš nezavisnosti radikalne Svepoljske omladine i nacionalista u Varšavi povređeno je osam policajaca, a uhapšena su 132 izgrednika.

- Među njima su ljudi koji su aktivno napadali policajce. Njima je stalo samo do izazivanja nereda i nasilja - rekao je portparol prestoničke policije Marijuš Mrozek.

Pohod radikala Varšavom pretvorio se kao i ranijih godina u nasilne sukobe sa policijom, pošto su iz sporednih ulica duž trase policajce napadali i ozloglašeni poljski fudbalski huligani, a zatim se krili u masi marša.

Gnev su iskalili i na novinarima i napali i reportersku ekipu poljske javne televizije TVP. Policija je intervenisala suzavcem i gumenicim mecima, a huligani i radikali bacali su na policajce sve sto im je došlo pod ruku - kamenice, flaše, petarde, zabavnu pirotehniku, drvene daske.

Marš radikala bio je jedna od 11 manifestacija, pohoda i mitinga u Varšavi, i jedan od tri glavna koji su prošli poljskom prestonicom.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA