BIH: Istraga o Miškovićevoj firmi "Standard"

Mali deoničari terete rukovodstvo firme i Miroslava Miškovića za nestanak dvadesetak miliona maraka (desetak miliona evra)

  • 2

Tužilaštvo Kantona Sarajevo naložilo je istragu kompanije "Standard", čiji je većinski vlasnik privrednik iz Srbije Miroslav Mišković.

Kako piše sarajevski nedeljnik "Slobodna Bosna", deoničari, nadležne institucije i policijske agencije upozorili su na kriminal rukovodstva i većinskog vlasnika tog sarajevskog preduzeća za proizvođnju i prodaju nameštaja.

Mali deoničari terete rukovodstvo firme i Miroslava Miškovića za nestanak dvadesetak miliona maraka (desetak miliona evra).

"Standard" je bio jedan od najvećih proizvođača nameštaja u BiH. Krajem 2007. godine tadašnji većinski vlasnik, nemačka kompanija "Šider", proglasila je bankrot. Septembra 2008. godine, kompanija Mirosava Miškovića "Delta ril istejt", preuzela je većinski udeo u tom preduzeću - 63,83 posto deonica "Standarda", za oko deset miliona maraka (pet miliona evra).

- Naša fabrika podigla je višemilionske kredite da bi pomogla Miškoviću da zatvori tender za preuzimanje fabrike što je moralo biti urađeno po Zakonu o preuzimanju deoničarskih društava. Za uslugu koju smo svojevremeno učinili Miškoviću, mi deoničari sada vraćamo te kredite koji su dizani pod vrlo sumnjivim okolnostima -  piše u pismu malih deoničara.

Oni navode da su direktori Standarda prebacili "na neku kompaniju na Kipru oko šest miliona maraka za potrebe Miroslava Miškovića, iako za ovaj transfer ne postoje odluke organa Društva".

Podsetimo, Miroslav Mišković je danas objavio da se povlači iz vlasništva dnevnog lista "Pres".

( I. M. / Beta )

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • najprovokator

    12. novembar 2012 | 19:44

    treba monopolistu uhapsiti i sve mu oduzeti...

  • Mr

    12. novembar 2012 | 19:09

    idi u penziju covece.... imas dosta... sad ces postati deda sta se okolises oko javnosti ne treba ti to

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA