Prepolovljene kazne ubicama Brisa Tatona!

Prvoosuđenim ubicama francuskog navijača Đorđu Preliću u Dejanu Puzigaći Apelacioni sud smanjio kazne sa 35 i 32 na 15 i 14 godina zatvora

  • 6

Veće Apelacionog suda u Beogradu donelo je konačnu presudu za ubistvo Brisa Tatona, kojom su prepolovljene kazne četvorici prvooptuženih, koji su u prvostepenom postupku osuđeni kao organizatori. Na sajtu suda navodi se da su Đorđu Preliću i Dejanu Puzigaći, koji su bili prvostepeno osuđeni na 35 i 32 godine zatvora, kazne sada smanjene na 15 i 14 godina zatvora. Oni su u bekstvu od ubistva Tatona 17. septembra 2009. godine i za njima je raspisana međunarodna poternica.

Kazne su prepolovljene i Ljubomiru Markoviću zvanom Kića i Ivanu Grkoviću, koji su prvostepeno u Višem sudu u Beogradu osuđeni na po 30 godina zatvora. Veća Apelacionog suda je donelo odluku da se kazene prepolove i ostalim optuženima.

Apelacioni sud je utvrdio da je, u pogledu odluke o kazni, prvostepeni sud pravilno imao u vidu sve okolnosti koje su od značaja za odmeravanje kazne, ali, za najveći broj okrivljenih, istima nije dao odgovarajući značaj zbog čega je prvostepena presuda u odnosu na ove okrivljene preinačena nalazeći da se i ovako odmerenim kaznama u potpunosti ostvaruje svrha kažnjavanja.

Republičko javno tužilaštvo ocenilo je da će se, uprkos činjenici da su kazne prepolovljene sa ukupno 240 na 123 godine zatvora, njima postići svrha kažnjavanja.

Ivan Bajazit, advokat Đorđa Prelića, ogorčen je što su mediji saznali za presudu pre nego što je ona stigla u Viši sud u Beogradu.

- Sramota je da jedna paradržavna televizija objavi presudu, a da prvostepeni sud i advokati na znaju šta je odlučeno. Postavlja se pitanje ko ovde sudi? Ipak, to me ne čudi, jer su oni još na početku postupka prvi i sudili okrivljenima! To samo potvrđuje da iza presude ne stoji pravo nego politika! - ogorčeno kaže Bajazit.

On ističe da će presudu moći da komentariše tek kada dobije odluku i vidi pravnu kvalifikaciju dela koje se stavlja na teret Preliću.

- Sutra se navršava zakonski rok od četiri meseca u kom je sud morao da objavi odluku i očigledno je zbog toga procurela presuda. Inače, predsednica veća koje je donelo drugostepenu presudu, sudija Savka Gogić, već je trebalo da ode u penziju, ali joj je radni vek produžen dok ne napiše presudu! Kada dobijem presudu sa zadovoljstvom ću je komentarisati - poručio je advokat Bajazit, nekadašnji ugledni sudija Okružnog suda u Beogradu.

(Telegraf.rs)

 

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • ZGB

    14. mart 2012 | 19:27

    pa da...to su hladnokrvni primitivni beskrupulozni ljudi, to treba na doživotno

  • Good

    16. jun 2012 | 17:58

    ha, sad sam vas upecala, i to sve zaedjno !ako si to pisao pre 15-tak godina, onda znam zasto i kako, ali to sto do sada nisi nasao odgovor za to nemas nkakav dobar izgovor !vidi ovakvu sliku: na rodjenju tvoje telo dobije jedinicu duse, kao interfejs izmedju tvog bioloskog tela i kolektivne svesti iz koje ti dusa potice svrha price: kolektivna svest je energetsko bice nema telo, nema nacin sticanja iskustva, nema ljubavi , radosti, bola, tuge, energetski sve je moguce, ali se nista ne moze osetiti !ti u toj svojoj tamnici imas jedinstvenu priliku da osetis ! i jedino ti svojim odlukama biras kako ces ovo malo zivota posmatrati ! ako hoces da zivot bude hod po mukama ma moze, bratac, sto god kazes !mudrosti je iz date situacije izvuci ono najbolje znaci dati smisao i situaciji i zivotu !ako ti propustis da das vrednost i smisao tom tvom zivotu nema problema, dace ga neko drugi, pa ces ziveti ono sto drugi odrede, prosto jer si propustio da sam kazes sta hoces !u zivotu treba napraviti sebi okvirni plan (bez preterano mnogo detalja ta sloboda se mora prepusiti nekom drugom ) i pri tome krenuti u realizaciju, a detalji ce se sami izgraditi iz interakcije sa drugima ponekad kako nam odgovara a ponekad kako necemo, ali u svakom trenutku mi biramo kako se postavljamo prema nekom problemu ili situaciji problemi postoje mi biramo da li cemo to videti kao katastrofu ili izazov ali svoje snove treba slediti, treba imati cilj u zivotu i njemu cvrsto stremiti ta tvoja tamnica je u stvari dar koji ne prepoznajes, pa mu dajes pogresnu vrednost imas porodicu, decu koje ti vece blago treba ? smisao sam odredjujes samo ako ne gubis iz vida ono sto imas problemi su tu da se resavaju u tome je car, a ne kazna !`el sam vas smorila ?!

  • NinaSoldier

    27. januar 2012 | 10:20

    vrlo losa i sramotna vest! :(( Prepolovljene kazne ubicama Brisa Tatona! | Telegraf - Najnovije vesti http://t.co/cMzQOK50 via @telegrafrs

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA