Soroš: Svet je blizu katastrofe, SAD će pogoditi klasni rat!

Nisam tu da vas razveselim. Pred nama su veoma teška vremena, koja se na mnoge načine mogu uporediti s Velikom depresijom iz 30-ih godina, poručuje ovaj američki investitor

  • 3

Poznati svetski milijarder Džordž Soroš izneo je sumorne procene prema kojima je u vremenima kao što su ova najvažnije opstati.

- Nije trenutak misliti samo o zaštiti imovine, već i bukvalno izbeći katastrofu - rekao je Soroš u intervjuu za nedeljnik "Njuzvik" pred odlazak u Davos.

Tokom boravka na Svetskom ekonomskom forumu, Soroš će kritikovati evropske lidere koji znaju samo da "konstatuju situaciju, ali ne i da reše problem".

- Ukoliko Merkelova i Sarkozi podgrevaju nade za pronalaženje spasa van kontinenta, greše. Bio sam skoro u Kini, i ona neće priteći Evropi u pomoć - ocenjuje Soroš.

On predviđa da će SAD uskoro pogoditi klasni rat, kao i da su, dok bes raste, pobune na ulicama američkih gradova neizbežne.

- Odgovor na nemire mogao bi biti gori od samog nasilja. To će biti izgovor za pucanje i upotrebu teškog naoružanja da bi se uspostavio red i zakon, što će dovesti do ekstrema koji vodi u represivni politički sistem - poručuje ovaj američki investitor "težak" oko devet milijardi dolara.

Iz svoje kancelarije na 33. spratu zgrade iznad Sedme avenije u Njujorku, on kaže da se svet suočava s najopasnijim periodom u modernoj istoriji - periodom zla.

- Nisam tu da vas razveselim. Pred nama su veoma teška vremena, koja se na mnoge načine mogu uporediti s Velikom depresijom iz ‘30-ih godina. Suočavamo se s opštim ograničenjima razvijenog sveta, koja prete decenijom stagnacije, ako ne i gorim od toga - prognozira Soroš.

On je ubeđen da, ukoliko dođe do kolapsa evra, postoji opasnost oživljavanja političkih konflikata koje su Evropu razarale vekovima, kao što su ekstremne forme nacionalizma koje se manifestuju kao ksenofobija, isključivanje stranaca i etničkih grupa.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • VV

    26. januar 2013 | 19:10

    Soros je sebicni spekulant. Sve sto je ikada rekao i uradio, bilo je u njegovom licnom interesu. Hteo je u 2010. da urusi evro kao nekad britansku funtu, ali ga je Angela Merkel dobrano zavrnula. Nista mu ne verujem.

  • Mirko

    12. jun 2012 | 11:54

    Svaki rat je zlo za čovečanstvo, bumerang se vraća odakle je hitnut, ako kauboji žele da ratuju po celom svetu, eto im u svom dvorištu jeftinija ratna igra. Ipak se treba uzdati da pravda dolazi po svoje.

  • POKRADENI GRAĐANIN

    12. oktobar 2012 | 18:20

    ŠTO SU TRAŽILI TO SU DOBILI .... Ne može se ceo život igrati sudbinama drugih zemalja, prekrajati ih po svom nahođenju ... Istorija je pokazala da se to svima vraća kao BUMERANG

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA