PAVIĆEVIĆ: "Naši" žele Srbiju kao Severnu Koreju!

- Ako država hoće da se izjasni, vlast bi morala da ima odgovor na ovo. Jedini cilj objavljivanja ovakvih spiskova je da Srbija bude zatvorena kao Severna Koreja - kaže direktorka Centra za kulturnu dekontaminaciju

  • 2

Direktorka Centra za kulturnu dekontaminaciju Borka Pavićević kaže da se ne plaši objavljivanja "Crnog spiska NVO" koji su napravili "Naši", ali naglašava da je tako nešto nedopustivo u demokratskoj državi.

Podsetimo, ova ekstremistička desničarska organizacija objavila je na svojoj internet stranici "Crni spisak nevladinih organizacija"  i zatražila od Vlade Srbije da im u najhitnijem roku zabrani rad jer su "antisrpske".

Pavićevićevićeva kaže da bi država konačno mogla da kaže šta misli o takvim i sličnim stvarima.

- Reč je o političkom shvatanju. Ako država hoće da se izjasni, vlast bi morala da ima odgovor na ovo - kaže ona i dodaje da je jedini cilj objavljivanja ovakvih spiskova da Srbija bude zatvorena kao Severna Koreja.

S njom se slaže i Dušan Lopušina iz Inicijative mladih za ljudska prava. Prema njegovim rečima, sve je počelo sa spiskom "koji je stigao od ljudi iz Ministarstva kulture da bi se stiglo do ovog spiska", koji je napravio pomoćnik ministra kulture Dragan Kolarević.

(D. Z. / Izvor: Blic)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • miljan

    13. novembar 2012 | 17:54

    vreme je da se SRBI PROBUDE

  • miami

    14. novembar 2012 | 01:50

    Drugarica namerno menja teze.Severna Koreja ima istu ideologiju koju zastupa doticna drugarica.Tako da bi Srbija bila kao Severna Koreja,kada bi drugarica imala vlast.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA