Otvorena izložba beogradskog muzeja Nikole Tesle u Madridu

"Teslin čudesni svet elektriciteta" moći će da pogledaju posetioci Kraljevske akademije nauka u prestonici Španije

  • 0

Izložba beogradskog Muzeja Nikole Tesle "Teslin čudesni svet elektriciteta" otvorena je u Kraljevskoj akademiji nauka u Madridu. Posvećena je najznačajnijim pronalascima srpsko-američkog naučnika. Izložba je otvorena do 29. marta.

Postavka se sastoji se od brojnih dokumenata iz Tesline lične arhive, maketa i interaktivnih modela nekih od njegovih najznačajnijih pronalazaka, kao i filma "Nikola Tesla - čovek van vremena", u kome su kroz računarske simulacije i 3D animacije predstavljeni Teslini izumi i njihova savremena primena. Izložbu su otvorili ambasadorka Srbije u Španiji Jela Baćević i predsednik Kraljevske akademije nauka u Madridu Migel Anhel Alario i Franko.

Posle svečanog otvaranja, direktor Muzeja Nikole Tesle Vladimir Jelenković održao je predavanje o Teslinom vizionarskom delu u najrazličitijim oblastima Ambasadorka Baćović je na otvaranju istakla značaj ove izložbe kao prvog koraka u upoznavanju španske javnosti sa likom i delom Nikole Tesle i legatom koji poseduje Muzej u Beogradu.

(Izvor: Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA