ILIĆ: Auto-put od Beograd do Čačka bez rampe

Auto-put od Beograda do Čačka biće završen za 38 meseci, a na ovom poslu biće angažovano čak 5.000 domaćih putara, potvrdio ministar građevinarstva i urbanizma Velimir Ilić

  • 0

Auto-put od Beograda do Čačka biće završen za 38 meseci, a na ovom poslu biće angažovano čak 5.000 domaćih putara.

Ovo je prilikom otvaranja radova na deonici između Preljine i Ljiga, u mestu Brđani, rekao ministar građevinarstva i urbanizma Velimir Ilić, napominjući da na ovoj trasi radove izvode domaće firme  "Planum" i "Energoprojekt".

Izgradnja ove deonice duge 40 kilometara koštaće 308 miliona evra, dok je rok za završetak radova tri i po godine. Za izgradnju auto-puta od Ljiga do Preljine, da podsetimo, Srbija je dobila kredit od vlade Azerbejdžana od oko 300 miliona evra, dok će sama obezbediti još osam miliona.

- Ovo je veliki dan za srpske putare. Sve dosadašnje probleme smo rešili, počev od avansa, PDV-a, do eksproprijacije i građevinskih dozvola tako da radovi mogu neometano da se izvode - rekao je ministar Ilić.

- Prvi put u Srbiji firme izvođači dobijaju avans, i to "Planum" 15 miliona, a "Energoprojekt" sedam miliona evra, kako bi radnici na vreme bili isplaćivani, a materijal stizao na vreme.  Srpske putarske firme ne mogu da žive bez ovakvih investicija. One jednostavno daju krv putarima i mogućnost da žive i prežive. Osim toga, obezbeđuju mladim inženjerima da se radno angažuju i edukuju - rekao je Stojan Čolakov ispred "Energoprojekta".

(Telegraf.rs/Izvor: Novosti)

 

 

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA