BLUDNIK: Hodža koji je zlostavljao devojčicu već tri godine na slobodi!

"Hodža se marifetlucima, najverovatnije pomoću neodgovornih pojedinaca iz institucija, brani od odlaska u zatvor" poručio je advokat maloletnice. Poslednji poziv za izdržavanje jednoipogodišnje zatvorske kazne dostavljen je za 26. oktobar ove godine, ali se hodža nije pojavio

  • 4

Uprkos pravosnažnoj presudi koja je bivšem imamu Rešadu Omerhodžiću još pre tri godine izrečena kazna za bludničenje nad tada maloletnom N. M. u džamiji u selu Gluha Bukovica, kod Travnika, on je i dalje na slobodi.

Poslednji poziv za izdržavanje jednoipogodišnje zatvorske kazne Omerhodžiću dostavljen je za 26. oktobar ove godine, ali je zatvorska uprava u Busovači obavestila sud da se on nije pojavio.

Advokat Duško Tomić, koji je, u ime Dečje ambasade "Međaši", zastupao pomenutu devojčicu i njenu porodicu, kaže da je, zbog izigravanja pravde bludnika-imama bio u Opštinskom sudu u Travniku, gde je razgledao spise i ustanovio da se "hodža marifetlucima, najverovatnije pomoću neodgovornih pojedinaca iz institucija, brani od odlaska u zatvor".

"U spisima, pored ostalog, stoji da se jednom pojavio u zatvoru, ali da nije bilo mesta, ali nikakvog dokaza s tim u vezi nema", rekao je Tomić i dodaje da - kada se desi da u zatvoru nema mesta - onda zatvorska uprava uzima lična dokumenta, izdaje potvrdu o tome i čini druge korake, koji u ovom slučaju nisu učinjeni:

"Hodža se skoro godinu dana posle pravosnažne presude vodio u Gluhoj Bukovici, mada je iz nje proteran znatno ranije; onda u Travniku, a sada je, tobože, nastanjen u Kaknju, ali sve na nepoznatim adresama za dostavljanje poziva za odlazak na robiju. Oni koji ga štite, očigledno, pošto nisu mogli da mu pomognu pred sudom za bludničenje nad učenicom bošnjačke nacionalnosti i islamske vere, sada mu pomažu na ovaj način."

Sarajevski nedeljnik "Slobodna Bosna" piše da je Tomić zatražio od nadležnih da stvar maksimalno uozbilje, tim pre što upravo podnosi tužbu za pretrpljene strahove i bol nesrećne devojčice pred Opštinskim sudom u Travniku.

Tomić kaže da će tražiti odštetu od 25.000 maraka, pa ne želi da, kako kaže, bilo ko pomaže imamu da izbegne i zatvor i odštetu.

(I. D. /Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Mr

    15. novembar 2012 | 17:33

    musliman sam. a ako je ovo tacno onda njemu nije mesto u dzamiju. nego u zatvor.

  • najprovokator

    15. novembar 2012 | 20:35

    lažu,lažu...kako brane svoju bolestinu ovi islamisti...takvi su vam muškarci vaše vere..slabici i bolesnici.

  • Amela

    16. novembar 2012 | 00:45

    Tacno tako ako je ovo istina a nadam se da nije.. Stakverula jadni on pred Allahom dzelesanuhu. Allah da nam se smiluje svima nama.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA