ZRENJANIN: "Drekslmajer" otvorio novi pogon, posao za još 800 radnika

U fabriku je uloženo šest miliona evra, a proizvodiće se kablovski setovi za potrebe proizvodnje novog "Fijatovog" modela Fijat 500L

  • 0

Kompanija "Drekslmajer automotiv" otvorila je novi pogon u Zrenjaninu vredan šest miliona evra u kojem će se proizvoditi komponente za kompaniju "Fijat automobili Srbija" (FAS) i biti zaposleno oko 800 novih radnika.

Predsednik Srbije Tomislav Nikolić poručio je u Zrenjaninu da će se aktuelna vlast izboriti sa nezaposlenošću i rešiti probleme koji su se gomilali godinama unazad.

- Srbija će da se izbori protiv nezaposlenosti, siromaštva, kriminala i da razvije energetiku, poljoprivredu, automobilsku i avio-industriju. Srbija duguje svojim građanima da ih zaposli - naglasio je Nikolić, koji je uz ministre finansija i poljoprivrede Mlađana Dinkića i Gorana Kneževića prisustvovao svečanom otvaranju novog pogona.

Predsednik Srbije je kompaniji "Drekslmajer" čestitao na, kako je rekao, mudroj odluci da investira u Srbiju i još mudrijoj oduci da proširuje svoje investicije.

- Ministarstvo finansija je blagonaklono prema novim investitorima. Čekaju vas kada vam budu razrezali poreze - našalio se Nikolić, istakavši da se država Srbija na poslovnom planu vlada prema pravilima EU i, ako ne bude povoljnija, sigurno neće biti oštrija prema poslodavcima nego države članice EU.

Ministar Dinkić je tom prilikom izjavio da je nova vlada uspela u prva tri meseca rada kompletno da stabilizuje državne i javne finansije istakavši da to, ipak, nije dovoljno jer je i dalje nezaposlenost najveći problem Srbije zbog čega će glavni zadatak biti povećanje domaćih i stranih investicija.

Dinkić je naglasio da je još pre nekoliko godina, kada je "Fijat" započinjao svoju investiciju u Kragujevcu, tvrdio da na jedno radno mesto u kompaniji "Fijat automobili Srbije" dolaze još tri do četiri radna mesta u industriji auto-komponenata u Srbiji.

On je dodao da je "Fijat" do sada u Srbiji zaposlio oko 2.500 ljudi, a da će novom pogonu "Drekslmajera" u Zrenjaninu biti zaposleno i još više od 700 ljudi koji će proizvoditi kablovske setove za potrebe proizvodnje novog Fijatovog modela Fijat 500L.

Predsednik UO kompanije "Drekslmajer" Fric Drekslmajer poručio da investicija u novi pogon i otvaranje novih radnih mesta u Zrenjaninu u vreme ekonomske krize pokazuje koliko je za tu kompaniju uspešno poslovanje u Srbiji.

On je rekao da je proizvodnja u njihovoj fabrici u Srbiji počela 2008. godine, a da danas ima više od 2.000 zaposlenih i da šire prizvodnju i nastavljaju sa investicijama.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA