Šeks: Hapšenje Gotovine naredili Ivo Sanader i Stjepan Mesić!

"Locirati, identifikovati, uhapsiti i isporučiti. Glasila je zajednička naredba koju su te 2005. godine policiji i obaveštajnim službama koju su izdali Sanader i Mesić", tvrdi bivši funkcioner HDZ-a

  • 1

Vladimir Šeks izjavio je da su tadašnji premijer Ivo Sanader i predsednik Hrvatske Stjepan Mesić izdali naredbu obaveštajnim službama da se uhapsi Ante Gotovina.

- Locirati, identifikovati, uhapsiti i isporučiti. Glasila je zajednička naredba koju su te 2005. godine policiji i obaveštajnim službama izdali bivši premijer Sanader i bivši predsednik Mesić na sednici Veća za nacionalnu sigurnost - tvrdi Šeks.

- Ispalo je da sam ja autor tog plana, a ja sam samo preneo zaključke VONS-a. Na tu sednicu bio sam pozvan kao predsednik Sabora, ali nisam imao pravo glasa jer nisam bio član tog tela - dodaje on.

Šeks tvrdi da su na temelju izlaganja Sanadera i Stjepana Mesića, koji su rekli da je "Hrvatska na prekretnici i da moramo sarađivati s Hagom želimo li nastaviti put u EU", napravljeni zaključci kojima su se sigurnosne i obaveštajne službe obvezale da će intenzivirati svoje aktivnosti u utvrđivanju da Gotovina nije u Hrvatskoj.

- Sanader je tada objasnio zašto hrvatske sigurnosne i obaveštajne službe trebaju intenzivirati aktivnosti na identifikaciji, lociranju te, ako bude hapšenja, na izručenju Gotovine u Hag. Rekao je takođe da te službe moraju tačno utvrditi da se general ne nalazi u Hrvatskoj i da o tome treba obavestiti Hag kako bi se sprečile priče da je general kod nas i da ga štite hrvatske vlasti -kaže on.

Pustimo ko je što radio, kao profesionalac o tome ne mogu govoriti - rekao je lider HDZ-a Tomislav Karamarko na pitanje o tome koja je bila njegova uloga u hapšenju generala Ante Gotovine.

(D. Z. / Izvor: Jutarnji list)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • sudija

    16. novembar 2012 | 03:32

    Svi su oni trebali zavrsiti u Hagu a ne samo Gotovina. Nista nisu oni bolji od njega.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA