HRVATSKI MEDIJI U HISTERIJI: Pravda je zadovoljena!

"Hrvatska nevina", "Oluja nije zločinački poduhvat", "Pobedila istina", samo su neki od naslova zagrebačkih medija. Niko više ne pominje odgovornost države Hrvatske za rat i proterivanje Srba

  • 6

Oslobađajuća presuda generalima Anti Gotovini i Mladenu Markaču izazvala je opštu euforiju i slavlje u Hrvatskoj. Mediji su prepuni bombastičnih naslova u kojima se jasno poručuje da je Hrvatska nevina, zločinačkih poduhvata nije nikada bilo, a pravda je konačno zadovoljena!

Hrvatski "Jutarnji list" objavio je fotografije slavlja na zagrebačkim ulicama i trgovima, sa zadovoljnim generalima s leve i desne strane, uz naslov "Hrvatska nevina - Gotovina i Markač slobodni!" Naslov prati saopštenje  suda "Odmah pustite generale iz pritvora! Nije bilo udruženog zločinačkog poduhvata, deportacije Srba ni prekomernog granatiranja!"

List "24 sata" objavljuje da je "Pravda pobedila", dok se u pozadini vide devojke koje pokrivene hrvatskom šahovnicom zahvaljuju bogu za oslobađanje generala. List se bavi reakcijama hrvatskih političara na oslobađanje "branitelja", a prenosi se i mišljenje građana Hrvatske koji na Tviteru izražavaju zadovoljstvo zbog presude.

Večernji list navodi da je oslobađajuća presuda tribunala za ratne zločine "Pobeda istine", dok hrvatski "Tportal" ide dalje, ističući da operacija "Oluja" nija zločinački poduhvat.

"Dnevnik" naglašava da su nepravedno optuženi osloboditelji sa smeškom dočekali presude, te da se već u toku dana vraćaju u domovinu.

 

 

(Lj. V.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Dijareja

    16. novembar 2012 | 13:20

    Serem se na vasu nevinost.Uzas.Nema bre pomirenja.

  • govna

    16. novembar 2012 | 17:27

    sram vas bre vise bilo, vratice se to vama kad tad. kukacete kao grci kad udjete u eu a onda ima da se razjedinite i koljete medjusobno. docice i nase vreme srece

  • Natasa

    16. novembar 2012 | 15:03

    SRAMOTA!!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA