Vanredno stanje u još tri opštine

Zbog snega uvedeno vanredno stanje u Rekovcu, Prijepolju i Babušnici, razmatra se uvođenje posebnih mera i u opštine Ljubovija i Krupanj

  • 0

Vanredna situacija je zbog obilnih snežnih padavina, koje u mnogim delovima Srbije otežavaju saobraćaj i stvaraju probleme u snabdevanju električnom energijom, danas proglašena u još tri opštine - Rekovcu, Prijepolju i Babušnici.

Razmatra se i uvođenje vanredne situacije u Ljuboviji gde, kao i u Krupnju, noćas nije bilo struje, a 15 mesnih zajednica je ugroženo snegom. Oko 50.000 potrošača u Srbiji koji su zbog snežnih padavina ostali bez struje, kako se očekuje, dobiće struju već večeras, saopštila je Elektroprivreda Srbije.

Sneg koji neprekidno pada doveo je do prekida u napajanju električnom energijom na delovima područja privrednih društava "Elektrosrbija" Kraljevo i "Jugoistok" Niš. Monterske ekipe, čija ja brojnost značajno povećana, radiće neprestano na otklanjanju preostalih kvarova.Na području Krupnja i Ljubovije dve trećine sela nema električnu energiju, a struje, prema podacima Sektora za vanredne situacije nema ni u okolini Crne Trave, Prijepolja, gde ima nekoliko zavejanih sela, i u okolini Vranja. Na Divčibarama na pojedinim mestima visina snežnog pokrivača dostiže i dva metra, a put prema vikend naselju je zavejan.

Sinoć i noćas su zbog snežnih padavina u okolini Ljubovije evakuisane dve osobe, dok je jedno lice evakuisano u okolini Ivanjice. Trudnica iz golijskog sela Plešin, u opštini Raška, uspešno je zbrinuta u Zdravstvenom centru u Novom Pazaru, zahvaljujući naporima službe za spasavanje i ekipa policije, lekara i vojske.

Sneg koji trenutno pada u svim planinskim krajevima otežao je kretanje vozila u mnogim delovima Srbije - na području Užica, Prijepolja, Pirota, Čačka, Krupnja i Ljubovije. Regionalni i magistralni putevi uglavnom su prohodni, ali na nekim od njih zabranjen je saobraćaj za teretna vozila i u nekim planinskim krajevima zbog zavejanih puteva ne rade ni škole. Na najopterećenijim putnim pravcima - autoputevima, kolovozi su vlažni, bez snega, dok na državnim i magistralnim putevima snega ima do pet centimetara, a vozačima se savetuje oprezna vožnja i posedovanje zimske opreme i lanaca.

 

 

 

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA