PORODICE GENERALA: Radost, suze i šampanjac!

Supruge generala Ante Gotovine i Mladena Markača, koji su oslobođeni optužbi pred Haškim tribunalom, kažu da su presrećne presudom, dok se u kući Borisa Gotovine točio šampanjac, vijorile zastave, a sugrađani palili baklje

  • 0

Supruga generala Ante Gotovine Dunja rekla je za "Večernji list" da je presrećna što je njen suprug oslobođen u Haškom tribunalu i dodala da je ovaj dan čekala od 2001. godine.

U posetu Dunji Gotovini dolazili su prijatelji, a u kući je bio i ministar obrane Hrvatske Ante Kotromanović sa kojim je krenula prema aerodromu "Pleso" gde su službenim avionom odleteli u Hag po generale.

Supruga Mladena Markača Mirjana rekla je kako je presrećna i da nema reči kojima bi izrazila svoje osećanje.

- Ne mogu da verujem. Tokom izricanja presude noge su mi se tresle - kaže Markačeva supruga.

Ona i Željko Dilber, kum Ante Gotovine, presudu generalima su čekali u Hagu.

Šampanjac za generala Antu Gotovinu otvorio je u svojoj kući u Pakoštanima njegov brat Boris Gotovina. On je radost podelio s rodbinom i prijateljima.

- Uvek sam verovao, od prvog dana, da će pobediti istina jer mi nismo odgajani tako da bilo kome činimo zlo - rekao je Boris.

Nakon izricanja presude generalima zazvonila su zvona crkava, zapaljene su baklje, a s balkona kuća u Pakoštanima zavijorile su se hrvatske zastave.

Takođe, na Trgu svetog Jurja u Đurđevcu okupilo se oko 500 ljudi. U erupciji emocija najviše su bili Markačevi članovi porodice.

- Ne mogu se strpeti da dođe kući. Čvrsto želim da ga zagrlim i nikada ne pustim. Nadam se da ću moći da odem po njega na aerodrom. Trenutno nema srećnijeg čoveka na svetu od mene - rekao je Martin Markač, generalov otac.

Markačev sin je rekao kako očekuju da će otac već večeras biti s njima.

- Nadam se da ću što pre da ga zagrlim - rekao je ispunjen emocijama i sav u suzama Danijel Markač, piše "Večernji list".

(Telegraf.rs / Izvor: Večernji list, 24sata.hr / Foto: print screen 24sata.hr)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA