LIBERALNI? Više od 100.000 Francuza protiv gej brakova!

U Parizu se, prema procenama policije, na jednom skupu okupilo 70.000 ljudi, dok je prema rečima organizatora, okupljenih bilo 200.000. U Lionu se okupilo 22.000 ljudi, a u Marseju 8.000, navodi policija

  • 1

Više od stotinu hiljada ljudi protestovalo je širom Francuske zbog planova Vlade za legalizaciju gej brakova. Na protestu pod nazivom "Marš za sve" učestvovale su porodične i katoličke organizacije.

U Parizu se, prema procenama policije, na jednom skupu okupilo 70.000 ljudi, dok je prema rečima organizatora, okupljenih bilo 200.000. U Lionu se okupilo 22.000 ljudi, a u Marseju 8.000, navodi policija.

Francuski predsednik Fransoa Oland saopštio je da će sprovesti u delo plan "brak za sve" u periodu od godinu dana od stupanja na dužnost u maju, ali je to naišlo na oštre proteste verskih lidera, nekih političara i delova ruralne Francuske.

U Parizu učesnici protesta nosili su transparente "Jedno dete jednako jedan otac plus jedna majka". Pored legalizacije gej brakova, predviđena je i reforma kod unosa imena deteta u krštenicu, gde bi umesto otac i majka, pisalo roditelj 1 i roditelj 2.

Na protestima su učesnici bili obučeni u plavo, belo i roze, kao ironija na boje francuske zastave - plavu, belu i crvenu. Nedavno istraživanje pokazuje da većina Francuza podržava gej brakove, dok se podrška gej parovima da usvoje dete kreće oko 50 odsto.

(M. S. / Tanjug / Foto: Tanjug / AP)

 

 

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Vossa

    18. novembar 2012 | 12:02

    Izborite se Francuzi da pederi odu na svoje mesto, U RUPU

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA