RUSIJA O GOTOVINI I MARKAČU: Presude Tribunala su politički pristrasne!

- Izrečena presuda ponovo stavlja pod sumnju deklarisanu objektivnost i nepristrasnost Međunarodnog krivičnog suda za bivšu Jugoslaviju - navodi se u saopštenju objavljenom na sajtu ruskog Ministarstva spoljnih poslova

  • 3

Rusko Ministarstvo spoljnih poslova saopštilo je da oslobađajuća presuda hrvatskim generalima Anti Gotovini i Mladenu Markaču pred Haškim tribunalom pokazuje da su presude Tribunala politički pristrasne.

- Izrečena presuda ponovo stavlja pod sumnju deklarisanu objektivnost i nepristrasnost Međunarodnog krivičnog suda za bivšu Jugoslaviju - navodi se u saopštenju objavljenom na sajtu ruskog Ministarstva.

U saopštenju se ističe da oslobađajuća presuda Haškog tribunala za hrvatske generale Antu Gotovinu i Mladena Markača stavlja pod sumnju objektivnost i nepristrasnost tog suda. Rusija sa žaljenjem konstatuje da Tribunal nije uspeo da postane zaista nepristrasan organ međunarodnog pravosuđa sa jednakim odnosom prema svim stranama u konfliktu na teritoriji Jugoslavije.

- Sudeći po izvještajima medija, presuda je izazvala čuđenje čak i bivšeg tužioca Haškog tribunala Karle del Ponte, koja je u svoje vreme dala značajan 'doprinos' formiranju jednostrane antisrpske politike Međunarodnog krivičnog suda za bivšu Jugoslaviju - ističe se u saopštenju.

Rusko Ministarstvo spoljnih poslova navodi da skeptičnost povodom presude potvrđuje i to što su dvoje od pet sudija odbili da je podrže. U saopštenju se još navodi da Rusija potvrđuje svoju čvrstu poziciju u korist prestanka rada Haškog tribunala u roku utvrđenom rezolucijom 1966 Veća sigurnosti UN iz 2010. godine.

(M. S. / Srna)

 

 

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • pegula

    18. novembar 2012 | 00:23

    Vase misljenje nikog nezanima vec 20 godina!!!

  • SRBIN

    18. novembar 2012 | 09:59

    KAD STE TREBALI DA NAM POMOGNETE """ VEEEEELIKA BRACO RUSI "" OSTAVILI STE BAS NA CEDILU ( KOSOVO). KAO I ZADNJIH HILJADE GODINA KAD STE UVEK NAM BILI LAZNA BRACA,, KOJE STE NAM DOBRO DONELI U SRBIJU??? KOMUNISTE I SOCIJALISTE??? PAREMA TOME VASE MISLJENJE NE INTERESUJE NIKOGA U SRBIJI

  • Vossa

    18. novembar 2012 | 11:59

    Pa,,braćo,, Rusi baš ste ih uplašili vašim komentarom, usrali su se. Hvala Vam

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA