FEJSBUK KAMPANJA: Hrvati žele Gotovinu za predsednika, bana ili kralja!

Na društvenoj mreži Fejsbuk pojavile su se grupe koje podržavaju ideju da bi Gotovina trebalo da povede Hrvate u pobedu, kao što je to učinio devedesetih

  • 2

Na društvenoj mreži Fejsbuk pojavilo se nekoliko grupa čiji bi članovi, očevidno nezadovoljni vladajućom političkom elitom u Hrvatskoj, želeli generala Antu Gotovinu da vide kao predsednika države, kralja ili bana.

Ideju da bi Gotovina trebalo da bude predsednik Hrvatske lajkovalo je 3.000 građana, podeljenih u nekoliko Fejsbuk grupa.

Oni kažu da bi Gotovina trebalo Hrvatsku da "povede u pobedu, kao što je to učinio 90-ih", pa čak i da "demokratski sruši Vladu".

- Zovite prijatelje, pozovimo Gotovinu da uzme kormilo Hrvatske i povede nas u pobedu kao što je to učinio 90-ih - piše administrator jedne od grupa.

- Ne predsednik. Već neka osnuje stranku i krene u borbu za vlast - jedan je od prvih komentara građanina koji kaže da je bolje da Gotovina bude premijer.

- Premijer je ekonomska funkcija, a predsednik je vođa. Ako bi Gotovina bio predsednik, onda bi bio autoritet, jer ako bi odbili predsednika Gotovinu, on ima pravo da pokrene referendum a da ne mora da skupi 500.000 potpisa i demokratski sruši vladu ako se ponaša antihrvatski - obrazlaže svoje ideje administrator grupe.

On prižljkuje da se Gotovini vrate ovlašćenja kakva je već imao jedan general - predsednik, ratni komandant Franjo Tuđman, preneo je tportal.hr.

- Ne za predsednika, nego za bana Hrvatske Kraljevine treba ga postaviti. S time da bi postao kralj kad Herceg Bosna uđe u Evropsku uniju - jedan je od predloga.

Druga grupa pod nazivom "General Ante Gotovina - predsednik RH", sakupila je više od 1.000 lajkova. "Vreme je... pokrenimo treću opciju, ove političke elite su potrošene! Bog nam otvara oči. Ante, povedi nas u bolje sutra. Ti si moralna vertikala ovog drustva", piše jedan od članova zagovarajući nove izbore.

Oko 300 članova grupe "Sledeći hrvatski predsednik: Ante Gotovina", a stotinak grupa "Ante Gotovina - 4. predsednik Republike Hrvatske", a ima još desetak manjih grupa čiji bi članovi hteli generala za predsednika.

Analitičar Žarko Puhovski protumačio je Gotovinin "odmereni govor" na Trgu bana Jelačića kao znak da se želi upustiti u politiku.

- Želim upozoriti da je Ante Gotovina čovek koji sebe vidi kao kandidata za neku veliku političku dužnost i on će jako paziti šta radi u sledećim nedeljama i mesecima - rekao je Puhovski.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • njegos

    18. novembar 2012 | 21:45

    ja ruznih ljudi sa slike, bas su ruzni

  • najprovokator

    19. novembar 2012 | 07:10

    najbolje bi bilo da se pokriju ušima i da se nečuju živi...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA