GENETIČAR TVRDI: Nema novca za vantelesnu oplodnju

Poznati genetičar i vlasnik klinike za lečenje steriliteta Miodrag Stojković napominje da je RZZO po drugi put odustao od tendera za besplatnu vantelesnu oplodnju pod izgovorom grešaka u popunjavanju formulara iza koga se krije nedostatak novca

  • 2

Poznati genetičar i vlasnik Specijalne bolnice za lečenje steriliteta SPEBO u Leskovcu Miodrag Stojković ocenio je da u Srbiji nema novca za besplatnu vantelesnu oplodnju kod bračnih parova koji prirodnim putem ne mogu da dobiju decu.

Stojković je kazao da je Republički fond za zdravstveno osigiranje u razmaku od nekoliko meseci po drugi put odustao od svog tendera na kome se pojavilo desetak privatnih klinika i bolnica.

- Kao razlog su navedene greške u popunjavanju formulara. Mislim da se iza toga u stvari krije nedostatak novca. Međutim, neko iznad njih treba da stisne petlju i pacijentima kaže da ne čekaju pomoć države - kazao je Stojković, čija bolnica četvrti put nije ušla na listu bolnica u kojima se obavlja besplatna vantelesna oplodnja.

RZZO je javni poziv raspisao 11. oktobra ove godine, a od njega odustao 13. novembra, uz obrazloženje da nijedan ponuđač nije dostavio kompletnu dokumentaciju.

Stojković je kazao da u međuvremenu niko iz RZZO-a nije zvao, kako bi eventualno ukazao na administrativne propuste.

(Telegraf.rs / Beta)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Srna

    20. novembar 2012 | 23:48

    Samo da napomenem , u drzavi Srbiji mozete besplatno da promenite pol , sve troskove snosi socijalno osiguranje tj, casti Vas Srbija drzava.....SRAMOTA!!!!!!!!!! Dajte nam sansu da postanemo RODITELJI!!!!

  • vlada

    19. novembar 2012 | 10:33

    Nisu se dogovorili oko provizije i zato je to tako...Neko nema korist

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA