KRAGUJEVAC: Vaterpolista koji je pokosio 7 pešaka pušten iz pritvora (VIDEO)

Istražni sudija, nakon saslušanja, Borisu Popoviću nije odredio meru pritvora jer "za to nema osnova". Pešaci na koje je automobilom naleteo nisu životno ugroženi

  • 7

Istražni sudija Osnovnog suda u Kragujevcu nije odredio pritvor vaterpolisti "Radničkog" Borisu Popoviću (22), koji je u ponedeljak izjutra izazvao saobraćajnu nesreću u kojoj je povređeno sedam osoba, među kojima i osmogodišnji dečak.

- Sašlušanje Popovića završeno je nešto pre 23 sata, a istražni sudija mu nije odredio meru pritvora jer za to nema osnova - izjavila je portparolka Osnovnog suda Ivana Račić.

Navodeći da je tužilastvo tražilo pritvor, a da je istražni sudija izrazio neslaganje, Račić je rekla da će sudsko veće naknadno doneti konačnu odluku o određivanju pritvora.

Policijska uprava u Kragujevcu je Popovića je privela u popodnevnim satima, zbog postojanja osnovane sumnje da je izvršio krivično delo teško delo protiv bezbednosti u saobraćaju.

Kako je policija, ranije saopštila, građani Kragujevca povređeni su dok su stajali na autobuskom stajalištu u Kragujevcu, kada je na njih naletelo vozilo marke "bmw" kojim je upravljao Popović.

Direktor Urgentnog centra u Kragujevcu Dragče Radovanović rekao je ranije novinarima da niko od povređenih u toj nesreći nije životno ugrožen, ali da je reč o povredama lake i srednje prirode, da su ugruvani, da pojedini imaju prelom ključne kosti ili potkolenice, i oguljotine.

Povređene građane posetio je trener vaterpolo kluba "Radnički" Dejan Udovičić, koji je izrazio žaljenje što je došlo do nesreće, rekavši da je Popović zaspao za volanom i izgubio kontrolu nad vozilom.

Da podsetimo, jutros u 8.50 sati povređeno je sedam osoba, među kojima i osmogodišnje dete, dok su čekali autobus u Zmaj Jovinoj ulici u Kragujevcu.

Na njih je naleteo Boris Popović, član vaterpolo kluba "Radnički", koji je upravljao automobilom "BMW" beogradskih tablica.

Popović se kretao iz pravca Beograda, skrenuo je na levu stranu kolovoza, zakačio pešačko ostrvo i  automobilom uleteo među putnike koji su čekali autobus.

Kako je ranije danas izjavio Dejan Udovičić, trener VK "Radnički", on je za ovu nesreću saznao na putu između Beograda i Kragujevca, jer je trening "Radničkog" bio zakazan u 10.30 časova.

- Čuo sam da je naš igrač Boris Popović svojim automobilom uleteo među ljude. Koliko znam, Popović je išao iz Beograda u Kragujevac i moguće je da je od umora zaspao za volanom. Nadam se da niko od povređenih neće biti životno ugrožen - rekao je Dejan Udovičić.

– To je moglo svima da se desi, nadam se da će svi biti bolje što pre. To je život i mi smo spremni da pomognemo koliko možemo – rekao je potom Udovičić za "Žurnal" i dodao da Popović, koji nije želeo da daje izjave novinarima, sarađuje sa istražnim organima i da je svestan svega što se, nažalost, desilo.

(E. T. / foto, video: Tanjug )

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • valda

    19. novembar 2012 | 12:43

    Svi znamo da BMW ima zadnju vucu i da nije pozeljna brza voznja zbog kontrole u skucaju proklizavanja ili krivine.. Jer je to jaka masina! A juriti pored mesta gde su deca,pogotovu na autob.stajalistu,gde malo,malo pa iskacu deca iz autobusa u autobus! Ne zelim nikom ovo sto se desilo.. Daj boze da sve bude ok! Ali njemu bih strogu kaznu klepio! Zbog malog zadovoljstva brzine da nekog nosis na dusi ceo zivot!! Tuga...

  • peca

    19. novembar 2012 | 10:55

    to je boris iz ivanjice...super momak...

  • Dusan

    19. novembar 2012 | 17:09

    I šta će se sad desiti i dogoditi sa čovekom koji je zgazio velikom brzinom toliko ljudi??Znase...malo će se odugovlačiti,da se slegne prašina...onda će se on odužiti kome treba...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA