SKANDAL! Na snimanju "Hobita" ubijaju životinje!

Krotitelji životinja tvrde da su producenti filma odgovorni za smrt 27 životinja. Portparol reditelja Pitera Džeksona priznao je danas da su konji, koze, pilići i jedna ovca uginuli na farmi blizu Velingona, gde se drži oko 150 životinja koje se koriste na snimanju

  • 0

Krotitelji životinja koji rade na filmskoj trilogiji "Hobit" tvrde da je producentska kompanija odgovorna za smrt 27 životinja, zbog toga što ih drže na farmi prepunoj "smrtonosnih zamki".

Američka humana asocijacija, koja se brine za prava životinja na filmskih setovima, tvrdi da nijedna životinja nije povređena na snimanju filma, ali naglašava da žalbe ljudi koji rade sa životinjama na setovima pokazuju nedostatke celokupnog sistema koji nagleda setove, ali ne i mesta gde se životinje čuvaju i treniraju.

Portparol reditelja Pitera Džeksona priznao je danas da su konji, koze, pilići i jedna ovca uginuli na farmi blizu Velingona, gde se drži oko 150 životinja koje se koriste na snimanju, ali je dodao da su neke smrti bile zbog prirodnih uzroka.

Portparol je priznao i da su se dve smrti konja mogle izbeći i dodao da producenti rade na poboljšanju uslova za životinje, piše AP.

Prvi deo trilogije "Hobit" - "Neočekivano putovanje" svetsku premijeru imaće u Velingtonu 28. novembra, a u decembru dolazi u svetske bioskope. Grupa za zaštitu prava životinja PETA najavila je proteste na premijerama na Novom Zelandu u SAD i Britaniji.

Krotitelji tvrde da je farma neodgovarajuće mesto za konje zbog brojnih rupa i probijene ograde, o čemu su obavestili nadležne, ali životinje i dalje nisu preseljene.

Producenti su saopštili da se farma više ne koristi i da su za životinje obezbeđeni bolji uslovi, ali i ocenjuju da su izjave, naročito onih koji više ne rade na setu, namerno procurele u javnost uoči premijere.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA