SAHRANJENA MAJKA HRABROST: Ceo Drvar plakao za Jelenom!

Majka koja je odbila lečenje tumora na mozgu jakim citostaticima kako bi mogla da rodi sina Nikolu sahranjena je na seoskom groblju u blizini Drvara

  • 8

Jelena Trikić (30), iz Prijedora, koja je odbila lečenje jakim citostaticima tumora na mozgu kako bi postala majka, sahranjena je u Drvaru gde su je na poslednji počinak ispratili njeni najbliži i mnogobrojna rodbina i prijatelji. Ona je preminula prošle noći na Odeljenju intenzivne nege Klinike za ginekologiju i akušerstvo Kliničkog centra Banjaluka.

Za hrabrom Jelenom najviše su juče tugovali majka Milkica, otac Vladimir, sestra Vlatka, suprug Goran Dunović i najbliža porodica. Na mesnom groblju Spasovina od nje se oprostilo nekoliko stotina Drvarčana. Jelenin suprug Goran Dunović, koji je danima gotovo neprestano bio uz njenu bolničku postelju, nije skrivao suze.

- Jelena je poslednjih dana bila veoma slaba i više nije mogla da priča, niti je mogla i imala snage da poljubi i zagrli sina Nikolu kada bi joj ga donele sestre. Samo ga je nemo gledala - kaže kroz teške uzdahe Goran.

On je u nedelju čitav dan proveo uz suprugu, a u ponedeljak su mu javili da je preminula.

- Javili su nam ujutru iz bolnice da moje Jelene više nema, da je zauvek zaspala. Strašno je. Bol koji osećam ne mogu ni da izrazim rečima. Jelena je poslednjih sedam dana bila u vrlo teškom stanju i znali smo da ima malo nade. Tako su nam rekli i lekari, da još malo toga mogu da učine. Pokušali su sve što su mogli. I ja sam prošle sedmice išao u Crnu Goru da bih joj doneo lek sa Kube, za koji su svi govorili da uspešno leči tumore. Nažalost, ništa više nije moglo da pomogne mojoj Jeleni - neutešan je Goran.

Jeleni je 2007. godine otkriven tumor na mozgu, a nakon dve operacije odlučila je da ostvari svoju veliku želju: da rodi dete i da oseti kako je biti majka, u čemu je dobila podršku supruga. Tokom trudnoće, njeno lečenje je obustavljeno, a bolest je uznapredovala, tako da su sve dalje prognoze za njeno izlečenje bile neizvesne.

Pre 39 dana Jeleni se ispunila poslednja želja: rodila je sina Nikolu, koji je na rođenju imao 1.970 grama. Inače o neverovatnoj volji ove izuzetne žene svedoči i to što je, iako obolela, upisala Ekonomski fakultet i završila ga početkom ove godine.

NIKOLA USKORO KOD TATE

Mali Nikola Dunović stići će za koji dan u kuću u Prijedoru kod oca Gorana.

- Sin mi je napredna i zdrava beba. Rekli su mi da će za nekoliko dana iz banjalučke bolnice doći u kuću. Već sam mu opremio sobu, kupio krevetac i kolica. Nekoliko igračaka. Sve je lepo sređeno, ali tu ga, nažalost, neće dočekati majka Jelena - kaže Goran.

(M. S. / Izvor: Alo)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Tihana

    20. novembar 2012 | 13:47

    Nek joj je vjecna slava, ali je veoma tuzna prica! Puno uspjeha tati i sinu i veliki pozdrav'

  • Danilo Katnic

    21. novembar 2012 | 18:11

    ovo moze samo majka! :(

  • Pajic Denis

    21. novembar 2012 | 11:22

    Nisam suze pustio od 95e a ovakva hrabrost i zrtva mi je okvasila obraze.Da joj dragi Bog da sva carstva nebeska a malom Nikoli srecno i bezbrizno djetinjstvo i da izraste u bar pola hrabrog covjeka kao sto je njegova majka.Slava joj.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA