FEJSBUK INICIJATIVA: Ne kupujte hrvatsku robu i ne finansirajte genocidnu državu Hrvatsku!

"Sasvim je logičan poziv na bojkot kupovine hrvatskih proizvoda. Kad u Hrvatskoj nije moguće da se kupe artikli iz Srbije, što bismo onda mi kupovali njihove", kaže predsednik Udruženja izbeglica iz Hrvatske

  • 47

Na društvenoj mreži Fejsbuk, a posle oslobađajuće presude hrvatskim generalima Anti Gotovini i Mladenu Markaču, pojavila se grupa "Stop kupovini hrvatskih proizvoda", koja poziva građane Srbije da ne kupuju u hrvatskim trgovinskim lancima, kao i da ne kupuju artikle iz te zemlje.

 

Na toj stranici postavljena je i slika na kojoj se vidi slika jednog od marketa trgovinskog lanca "Idea" sa natpisom "Ne kupuj ovde! Ne finansiraj genocidnu državu Hrvatsku!"

 

Miodrag Linta, predsednik Udruženja izbeglih i prognanih lica iz Hrvatske, kaže za naš portal da je normalno što se pokrenuo taj bojkot jer je vreme da se pokrene pitanje reciprociteta u odnosima Srbije i Hrvatske.

 

- Sasvim je logičan poziv na bojkot kupovine hrvatskih proizvoda. Kada u Hrvatskoj nije moguće da se kupe artikli iz Srbije, što bismo onda mi kupovali njihove. Vreme je da se pokrene pitanje reciprociteta u odnosima dve zemlje - kaže on.

 

On, ipak, dodaje da u ovom momentu postoje mnoga važnija pitanja na relaciji Beograd-Zagreb od bojkota robe, ali i ovo je, kako kaže, dobar vid pritisaka na Hrvatsku.

 

Ekonomista Branko Dragaš kaže za Telegraf da "svaki kupac u Srbiji ima pravo da kupuje ili ne šta on želi", pa samim tim i da donese odluku o učešću u ovom bojkotu.

 

- Svaki građanin Srbije će doneti odluku da li će učestvovati u bojkotu i da li će ili ne kupiti neki proizvod iz Hrvatske. Najavljen bojkot će uspeti, ali samo na kraći rok - kaže on.

 

Goran Papović iz Nacionalna organizacija potrošača Srbije kaže za Telegraf da se ta organizacija "ne bavi politikom, ali se ona, nažalost, bavi njima".

 

- Poziv na bojkot hrvatske robe jeste legitiman, ali je po mom mišljenju neprimeren i ubeđen sam da će proći kao nekadašnji bojkot proizvoda iz Slovenije. Ovaj poziv neće ništa novo doneti jer je, nažalost, politički motivisan - kaže Papović.

 

(D. Z.)

 

 

 

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • gane

    21. novembar 2012 | 08:10

    ja to primenjujem od početka rata iako nemam nikakve veze lično ni porodično sa tim dogadjajima. ...sad ste se setili...ne treba ni slovenačku ni hrvatsku...ista go.na su u pitanju....hvala

  • Siniša Savić

    21. novembar 2012 | 09:52

    Falim te bože ,dobro ste se setili(bolje ikad,nego nikad).Podržavam 100%

  • Zeka Peka

    21. novembar 2012 | 12:27

    nikada nisa, niti cu kupovati hrvatske , slovenacke i crnogorske proizvode...jednostavno ima je kvalitet ocajan, puni su otrova a i zasto bi ih finansirao....kupujem sve sta mogu domace!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA