"POLICIJA, USPORITE": Besmislena nova pitanja na testovima za polaganje vožnje!

Komitet za bezbednost saobraćaja smatra da je veliki broj novih pitanja za teorijski deo vozačkog ispita, koja su objavljena na sajtu MUP-a, nepotreban i nelogičan. Autori se pravdaju kratkim rokovima

  • 1

Novih  2.300 pitanja za teorijski deo vozačkog ispita objavljeno je na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova, a u Komitetu za bezbednost saobraćaja smatraju da je veliki broj pitanja nepotreban i nelogičan.

 

S druge strane, sastavljači teorijskog dela ispita pravdaju se da su propuste napravili zbog nedostatka vremena.

 

Kandidati će u decembru ponovo  moći da polažu vožnju posle gotovo dva meseca pauze.

 

Zanimljivo je da je napisano još 1.200 pitanja koja nisu objavljena na sajtu MUP-a, što je podstaklo brojne sumnje kritičara novina u polaganju vožnje. 

 

- Ceo odeljak koji se odnosi na posledice nepoštovanja propisa je nepotreban jer se odnosi samo na kazne. Zašto bi vozač morao da zna kolika ga kazna čeka za nepropisno parkiranje - istakao je Damir Okanović iz Komiteta za bezbednost saobraćaja, dodajući da su nelogična i pitanja na kojim se pita šta znači "policija, usporite" i "policija , pratite nas".

 

Milenko Jezdimirović, predsednik Udruženja auto-škola i jedan od sastavljača pitanja, ističe da su morali sve da završe do 25. oktobra.

 

-  Zbog cajtnota smo napravili određene propuste. Slažem se da su pitanja o kaznama nepotrebna - objasnio je Jezdimirović.

 

( Telegraf.rs / Izvor: 24sata.rs / Foto: Ilustracija )

 

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA