UZVRAĆA UDARAC: Gotovina tuži Karlu del Ponte zbog komentarisanja presude!

Pripremamo etički prigovor švajcarskoj advokatskoj komori zbog intervjua bivše glavne tužiteljke, napisao je na Tviter profilu advokat Ante Gotovine

  • 1

GOTOVINA UZVRAĆA UDARAC! Advokat odbrana hrvatskog generala Ante Gotovine pred Haškim sudom Luka Mišetić je na svom Tviter profilu objavio da namerava da prijavi bivšu glavnu tužiteljku Karlu del Ponte švajcarskoj advokatskoj komori zbog izjave da pravosnažna presuda kojom su oslobođeni generali Gotovina i Mladen Markač ne predstavlja zadovoljavanje pravde.

- Danas pripremamo etički prigovor švajcarskoj advokatskoj komori protiv Karle del Ponte zbog njenog intervjua današnjem beogrdskom "Blicu" - navodi se u poruci na nalogu na Tviteru Gotovininog advokata Luke Mišetića.

Podsetimo, Del Ponte je u intervjuu rekla za da ne zna šta je osnova za oslobađajuću sudsku odluku ali da je "zaista šokirana, jer ovo nije pravda".

- Nisam čitala objašnjenje i ne znam šta su napisali u obrazloženju. Uopšte se ne slažem sa novom presudom i ne znam kako bi mogla biti prihvaćena. Srpska vlada i Srbi ne mogu prihvatiti takvu presudu i slažem se potpuno s onim što sam slušala na televiziji da su izjavili. Jasno je da je zločin počinjen i sad se postavlja pitanje ko ga je počinio. Videćemo šta će se dalje događati, ali sigurno je da ovo nije pravda – izričita je Del Ponte.

Ona je dodala da ne može da prihvati to što se dogodilo u sudskom postupku nakon izricanja prvostupene presude kojom su Gotovina i Markač bili osuđeni na 24 odnosno na 18 godina zatvora.

Del Ponte je navela i da je tužilaštvo, koje je vodila u vreme nastajanja optužnice protiv hrvatskih generala, pripremilo dovoljno dokaza da Gotovina i Markač budu osuđeni.

(D. Z.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • najprovokator

    21. novembar 2012 | 07:24

    ovo mu je pametan potez..sad će da ga natrće..

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA