LOŠE ZDRAVSTVENO STANJE: Ratku Mladiću ponovo pozlilo u sudnici

Bivšem načelniku generalštaba Vojske Republike Srpske pozlilo je tokom saslušanja svedoka tužilaštva Džona Hamila, zbog čega je proces u jednom trenutku bio prekinut, ali se posle nastavio

  • 2

Bivšem načelniku generalštaba Vojske Republike Srpske (VRS) Ratku Mladiću ponovo je pozlilo tokom suđenja u Hagu, ali je nakon pregleda utvrđeno da proces može da se nastavi.

Kako je javio Radio Slobodna Evropa, Mladić je osetio zdravstvene probleme za vreme iskaza irskog potpukovnika Džona Hamila, svedoka tužilaštva.

Fena je prenela da se optuženi, posle prve pauze u današnjem zasedanju, nije pojavio u sudnici, požalivši se, kako je preneo njegov advokat Miodrag Stojanović, da mu nije dobro, da ima vrtoglavicu i da mu se koči desna noga.

Mladić se posle kraće pauze vratio u sudnicu i do kraja pratio svedočenje.

Hamil, bivši vojni promatrač Ujedinjenih nacija, opisao je napade na sarajevske civile i nalaze istrage minobacačkog napada na pijacu Markale 1994. godine, kada je, prema optužnici, ubijeno 66, a ranjeno više od 140 ljudi.

Hamil, koji je već svedočio na suđenjima zapovedniku Sarajevsko-romanijskog korpusa VRS Stanislavu Galiću i bivšem predsedniku RS Radovanu Karadžiću, i ovom prilikom je potvrdio istinitost izveštaja promatrača UN o snajperskom delovanju i korišćenju nekonvencionalnog artiljerijskog oružja za napade na sarajevske civile.

Hamil je rekao da je gađanje centra grada bilo vojnički neopravdano zbog nepostojanja konkretnih ciljeva.

(D. Z. / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • dado

    22. novembar 2012 | 09:06

    NE ZARADJUJEM PUNO , ALI CU DATI OD USTA MOJE DECE DA MU POMOGNEM KAO STO SU KONJUSARI RADILI ZA SVOG GOTOVINU

  • Vera

    21. novembar 2012 | 22:35

    Drzi se junace!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA