SĐD: Čekanje na operaciju kuka najduže šest meseci

Otvarajući renovirano odeljenje Ortopedske bolnice "Banjica", ministarka zdravlja najavila da će liste čekanja biti u skladu s onima u organizovanim zemljama

  • 0

Ministarka zdravlja Slavica Ðukić Dejanović otvorila je danas renovirano odeljenje intenzivne nege i tri operacione sale u Institutu za ortopedsko-hirurške bolesti "Banjica" i najavila da će u ovoj ustanovi biti rešen problem lista čekanja, tako da se na operacije kuka neće čekati duže od šest meseci.

- Od menadžmenta sam dobila informaciju da su napravljeni stručni standardi koji će se poštovati i da će čekanje u ovoj instituciji na operaciju kuka biti u skladu sa listama čekanja organizovanih zemalja, odnosno pacijenti neće čekati duže od šest meseci. Onaj pacijent koji ne bude zadovoljan terminom sam sebe će automatski izmestiti sa liste - rekla je Dejanovićeva.

Direktor Instituta "Banjica" prof. dr Slobodan Stanković rekao je da je ova ustanova dobila hirurške sale i intenzivnu negu po evropskim standardima, tako da su stvoreni preduslovi za efikasnije i brže lečenje i protok operisanih pacijenata.

- Kompletna investicija koštala je 68 miliona dinara i najveći deo novca dobili smo od Ministarstva zdravlja. Osim operacionih sala i intenzivne nege, renovirana je i ambulanta. Ova ustanova prvi put ima kompletno zaokružen sterilni deo sa 13 kreveta i tri kreveta u septičnom bloku. Svaki krevet ima najsavremeniji monitor, tako da je svaki pacijent posebno praćen - naglasio je Stanković.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA