DOKAZANO: Peranović ubio Zarupca u svesnom stanju!

Sveštenik je bio uračunljiv kad je nasmrt pretukao štićenika Nebojšu Zarupca u Centru za lečenje zavisnika, pokazalo veštačenje! U trenutku zločina nije bio pod dejstvom narkotika

  • 9

Pop Branislav Peranović bio je uračunljiv kada je nasmrt pretukao štićenika Nebojšu Zarupca (39) iz Valjeva u Centru za lečenje zavisnika "Sretenje", pokazalo je veštačenje neuropsihijatrijskog tima zatvorske bolnice Centralnog zatvora u Beogradu, na koje je Peranovića uputio Viši sud u Šapcu.

Sveštenik koji je 6. avgusta osumnjičen za zločin na psihijatrijskom veštačenju proveo je dve nedelje tokom septembra. Nalaz veštaka sudsko-medicinske struke, koji potvrđuje nalaz obdukcije, dostavljen je Višem sudu u Šapcu.

Utvrđeno je da je štićenik umro zbog gušenja sopstvenim želudačnim sadržajem, kao i da je imao obilno unutrašnje krvarenje nastalo od silnih udaraca po telu. Ne telu je imao 50 hematoma i bila mu je slomljena hrskavica u grlu usled hvatanja za vrat.

Peranović je Zarupcu zadao udarce maslinovim štapom dužine 140 centimetara, s metalnim zadebljanjem na vrhu.

U hemijsko-toksikološkoj analizi ubijenog Zarupca navedeno je da u trenutku zločina nije bio pod dejstvom narkotika, jer u njegovoj krvi nisu nađeni tragovi ni droge, ni alkohola.

Svi ovi izveštaji su prosleđeni Višem tužilaštvu u Šapcu, na kojem je odluka o podizanju optužnice protiv Peranovića, koji se za sada sumnjiči za svirepo ubistvo.

Obaveza tužilaštva je da optužnicu podigne u roku od šest meseci od momenta od kada je osumnjičeni u pritvoru. Peranović je uhapšen odmah posle zločina i od tada do početka novembra pritvor mu je produžen za još dva meseca.

U istrazi su saslušani svi svedoci. Izjave istražnom sudiji, pored Peranovićeve supruge Milanke, sina i dvojice najbližih saradnika, dali su otac i sestra ubijenog Zarupca. Pored njih, istražni sudija saslušao je i devetoro bivših štićenika kampa "Sretenje".

Izjave su dali i Zarupčev stric, koji ga je iz Valjeva vratio u centar nekoliko dana pre zločina, kao i bivša žena žrtve i njihov sin. Uskoro bi trebalo da budu saslušani i neki štićenici centra.

Peranović, vlasnik centra u Jadranskoj Lešnici, bio je upravnik rehabilitacionog centra "Crna Reka", a u žižu interesovanja došao je posle emitovanja video-snimka na kojem se vidi kako u tom centru ašovom prebijaju štićenike.

(Telegraf.rs / Izvor: Blic)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • nesrecan slucaj ili unutrasnje krvarenje i lomljenje vrata

    22. novembar 2012 | 16:28

    Nesrecan slucaj ili lomljenje vrata, unutrasnje krvarenje, pesnice,izliv krvi na mozak, otoci od glave do pete? Da cujem G.Milanka? Vi posteni? Ili Vas sin koji se jos i ljuti sto mu sticenici odlaze? Ko je kriv? Ja? Posteno! Nema sta!

  • lela

    22. novembar 2012 | 17:45

    Uvek krivac dize najvecu galamu da bi se slabije cula druga strana,nije cudo ni za njih,jos sad ostadose i bez biznisa,znate li kako je danas naci posao,a bili na sigurnim jaslama.

  • Branislav

    22. novembar 2012 | 17:02

    Kako je pop posteno radio i zaradio tako je posteno i zavrsio

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA