ŠLJIVANČANIN O GOTOVINI I MARKAČU: Lepo smo sarađivali, ponovo bih išao u Vukovar! (VIDEO)

"Imao sam dobru i korektnu saradnju sa Antom Gotovinom i Mladenom Markačem za vreme mog boravka u Ševeningenu i zbog toga sam im čestitao", rekao je haški osuđenik i bivši oficir JNA

  • 7

Bivši oficir JNA Veselin Šljivančanin, koji je u Tribunalu u Hagu osuđen na deset godina zatvora, rekao je u emisiji "Da možda ne" na Radio-televiziji Srbije da se ne kaje za ono što je uradio i da svoju presudu ne oseća kao pravednu.

On je rekao da je sa hrvatskim generalima dobro sarađivao dok su bili u Hagu i da im je zbog toga čestitao oslobađajuću presudu, a naveo je i da bi ponovo otišao u Vukovar, iako je Hrvatska za njim raspisala poternicu.

- Imao sam dobru i korektnu saradnju sa Antom Gotovinom i Mladenom Markačem za vreme mog boravka u Ševeningenu i zbog toga sam im čestitao. Ja sam u zatvoru prvi put upoznao dvojicu generala. Kada sam ja dočekao slobodu, obojica su me ispratila i čestitala mi na slobodi i rekli da veruju u to da sam ja čestit i dobar čovek - naveo je Šljivančanin.

Šljivančanin je rekao i da tu čestitku nije uputio zbog toga da bi od hrvatskih generala napravio heroje, već zbog odnosa sa njima dok je bio u pritvoru, kao i činjenice da su uspeli da pobede taj sud koji, kako je kazao, svima misli loše, a posebno loše misli o njemu i njegovoj državi.

- Ja sam osuđen zbog jednog zaštićenog svedoka, Srbina, koji je ispričanu priču potkrepio time da me je negde sreo, video da sam nervozan i tako zaključio da sam znao da neki teritorijalci muče hrvatske zarobljenike. Sud je njemu poverovao iako sam ja u to vreme bio sa Sajrusom Vensom, o čemu postoji i snimak. Američki ambasador mi je govorio da sam imao nameru da ubijem Vensa. Pa zamislite da su i to usvojili - rekao je Šljivančanin.

(D. Zlojutro)

 

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Homer

    23. novembar 2012 | 12:05

    Potpuno se slažem sa tim da je država gore nego kerove dala svoje oficire , generale , nacelnike generalštaba i bivse predsednike Hagu. To u istoriji drzave i prava nije zabelezeno nikad. DS ovska vlast ostace upamcena po tome u decenijama koje dolaze. I po korupciji i kriminalizovanju drustva. Šljivancanin je bio "kriv" samo zato sto je Sajrus Vensu inace starom masonu , mahao prstom ispod nosa i drzao patriotske lekcije. Kao nacelnik bezbednosti Gardijske brigade nije imao ama bas nikakvu zapovednu duznost a time ni odgovornost , narocito nad jedinicama TO koje su i bobile zarobljenike. U pravu je sve sto kaze. Pitam se samo ko li ce sledeci put ici da ratuje za Srbe i Srpstvo , posle ovakvog ponasanja drzave prema svojim oficirima ??? Ja sigurno necu , a ni moj sin.

  • nebojsa

    23. novembar 2012 | 12:05

    Srbi je dosta komunizma, komunista i nekakvih hibrida jugoslovena .Ovi generali su branili jugoslaviju videli smo kako su je odbranili.Branio je jugoslaviju a ne Srpski narod pa smo videli sta se dogodilo sa Srbima.

  • Боље ћути бруко и срамото

    23. novembar 2012 | 15:57

    Дубоко жалим за сваким динаром који сам уплатио у буджет Србије из кога »дрпа« незарађену пензију, лечи се и ужива у победи Хрвата, горе наведени Г-дин официр губитничке антисрпске армије, која је изгубила све српске територије и осрамотила трајно српски народ. Хрвати славе победу јер су њихови генерали победили вас дилетанте и брљаве официре.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA