SKANDALOZNO: Kerum proglasio Gotovinu za počasnog građanina Splita!

Svi odbornici skupštine grada Splita, njih 22, podržalo je inicijativu gradonačelnika da se hrvatski general proglasi počasnim građaninom tog grada

  • 3

Na inicijativu gradonačelnika Splita Željka Keruma, hrvatski general Ante Gotovina proglašenn je za počasnog građanina Splita, a počasna povelja biće mu uručena na svečanoj sednici gradskog veća.

Svi prisutni odbornici, njih 22, podržalo je predlog, a po usvajanju, svi su ustali i pljeskom pozdravili proglašenje Gotovine počasnim građaninom Splita.

U obražlozenju pročitanom uoči glasanja navedeno je, izmedu ostalog, da je general Gotovina svoj ratni put započeo 1991. godine na bojištu Zapadne Slavonije, a tokom Domovinskog rata bio je komandant šeste operativne zone Split i komandant Zbornog područja Split, te tokom akcije "Oluja" komandovao sektorom Jug. 

Navodi se i da grad Split želi "iz zahvalnosti za sve zasluge tokom Domovinskog rata i nakon njega generalu Gotovini dodeliti priznanje počasnog građanina".

Udruženje branitelja, invalida i udovica Domovinskog rata Podravke (UBIUDR) predložilo je Gradskom veću Koprivnice da general pukovnika Mladena Markača proglasi počasnim građaninom grada Koprivnice, prenosi danas Hina.

- General Markač je junak hrvatskog Domovinskog rata koji je bio osnivač i na čelu specijalne policije, te je dao izuzetan doprinos u oslobođenju Hrvatske - rekao je predsednik Udruženja Mladen Pavković.

On je dodao da je Markač, saborski zastupnik iz ovog kraja, zajedno sa svojim saborcem generalom Antom Gotovinom godinama bio neopravdano

optužen i nevin u Haškom pritvoru gde je, takođe, pokazao i dokazao kako se dostojanstven bori za istinu o stvaranju hrvatske države.

(D. Z. / Beta)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • laci

    23. novembar 2012 | 13:28

    A jeste ludi narod,pa nece valjda Mladica ili Karadzica!!!!

  • Bre

    23. novembar 2012 | 19:07

    Čemu naslov <a href="http://goo.gl/gLO05" rel="nofollow">SKANDALOZNO</a>?

  • srdjan

    23. novembar 2012 | 13:00

    Jel zna neko ko je Kerumov frizer?Bas me zanima..

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA