ŠLJIVANČANIN: Haradinaj me branio u Hagu (VIDEO)

U emisiji "Veče s Ivanom Ivanovićem" Veselin Šljivančanin, nekadašnji haški zatvorenik, priča o životu iza rešetaka u Ševeningenu - kako mu je Ramuš Haradinaj, bivši vođa OVK, pomogao u sukobu sa albanskim osuđenicima

  • 4

U emisiji "Veče sa Ivanom Ivanovićem" koja se emituje večeras na na TV "Prva" gost je Veselin Šljivančanin, major u penziji, oficir Vojske Jugoslavije i nekadašnji haški optuženik.

Šljivančanin će večeras otkriti šta se krije između zidova zatvora u Ševeningenu, kakve uslove života imaju osuđenici, sa kim se najviše družio a sa kim nije podnosio.

Zanimljivo je da je Šljivančaninu u jednom zatvorskom okršaju pomogao lično Ramuš Hardinaj, vođa OVK-a i bivši premijer Kosova.

Na pitanje voditelja Ivana Ivanovića da li je tačno da je imao neko "kačenje" sa albanskom ekipom u Ševeningenu i da je Haradinaj smirio situaciju te majoru obećao da ga niko neće dirati, Šljivančanin je ispričao šta se dogodilo ispred zatvorske telefonske govornice.

- Jedno vreme sam proveo na spratu sa trojicom Albanaca, jednim čovekom sa Ruande i dvojicom Muslimana. Imali smo halo govornicu za koju je trebalo kupiti kartice od deset evra, a vreme korišćenja je bilo ograničeno, tako da smo se međusobno dogovarali. Zamolim jednog Albanca da mi dopusti da telefoniram dva minuta pa da nastavi. Kako me je odbio, bacim ga dalje i otmem mu slušalicu. Skoči cela albanska ekipa koju je smirio Ramuš Haradinaj, a posle je došao do moje ćelije da mi kaže da ne brinem, da je njihov čovek pogrešio i da me neće dirati - kaže nekadašnji stanovnik haškog zatvora.

Nezgode u zatvoru su moguće i tokom sportskih aktivnosti, tvrdi bivši major.

- Zamahnem loptom i udarim čuvara u stomak i on u trenutku padne na beton. Ne diže se i ne diše. Pozovem jednog holandskog stražara a on mi na engleskom kaže 'ubio si čoveka, gotov je' - ispričao je Šljivančanin o mukama u zatvoru.

Emisija "Veče sa Ivanom Ivanovićem" na programu je "Prve" televizije , večeras u 21.15 sati.

(Lj. V.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • DINo

    23. novembar 2012 | 21:50

    Sta li ce tek Karadzic pricati ako izadje iz zatvora.Hag je cudo...

  • radasin

    24. novembar 2012 | 09:03

    Sta li cemo jos *lepo* cuti od njega? Da ce i haradinajevo oslobadjanje braniti? A jes` junak i karakter! Fuj!!

  • radasin

    24. novembar 2012 | 08:58

    Njega malo branili hrvati, malo on njih, a haradinaj mu drugar. Ionako o njemu nisam mislio najlepse, ali sad vidim kakav je to on covek, ljudska nula. Fuj!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA