ŠOKANTNO: Snimak Brejvikovog bombaškog napada procureo u javnost (VIDEO)

Kamere za video-nadzor su snimile ove kadrove, na kojima se beli kamionet parkira u prizemlju zgrade gde se nalaze kancelarije predsednika Vlade, kao i vozač obučen u uniformu koji se potom udaljava

  • 1

Norveška javna televizija NRK objavila je danas prvi put video-snimak na kome se vidi Anders Brejvik koji 22. jula 2011. parkira kamionet-bombu, koji je - kada je eksplodirao - odneo godine osam života.

Kamere za video-nadzor su snimile ove kadrove, na kojima se beli kamionet parkira u prizemlju zgrade gde se nalaze kancelarije predsednika Vlade, kao i vozač obučen u uniformu koji se potom udaljava.

Brejvik zatim kako odlazi drugim vozilom, sivim "fijatom" kojim će se odmah zatim odvesti na ostrvo Utoja gde će u kampu mladih laburista ubiti 69 ljudi.

Prizori napada su već emitovani tokom suđenja, ali je ovo prvi put da ih vidi šira javnost.

Brejvik je 24. avgusta ove godine osuđen na maksimalnu kaznu od 21 godine zatvora koja se može produžavati, dok god ga norveški sud bude smatrao opasnim.

Pogledajte video-snimak:

(M. B. / Izvor: Mondo)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • milfaca

    26. novembar 2012 | 19:58

    pogledajte ovo , ovo je strasno http://adf.ly/FHk91

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA