BRZA REAKCIJA POLICIJE: Uhapšen napadač na atašea Češke ambasade!

Policija u Novom Sadu privela je Miloša S. (20) Iz Zmajeva zbog sumnje da je sa Petrom P. (20), za kojim se traga, opljačkao i naneo teške telesne povred češkom diplomati

  • 1

Novosadska policija lišila je slobode Miloša S. (20) Iz Zmajeva, dok za njegovim sugrađaninom Petrom P. (20) i dalje traga. Njima se na teret stavlja da su sinoć, na odmaralištu kod Siriga, povredili i opljačkali Ronalda Franka (56) atešea ambasade Češke u Beogradu. Događaj je sa kolegama u Vrbasu rasvetljen u rekordnom roku, za nešto manje od petnaest sati.

Ronalda Franka, atašea finansijsko-računovodstvenog odeljenja u Ambasadi Republike Češke u Beogradu, sinoć su na auto-putu Subotica - Beograd napala dva nepoznata razbojnika!

Prilikom napada atašeu je slomljen nos. Pored povreda diplomatski predstavnik je i opljačkan, otet mu je ručni sat, novac i navigacija.

Napad se dogodio sinoć oko 23 sata na odmorištu „Sirig“, gde se ataše zaustavio. On je događaj odmah prijavio policiji, čija patrola je ubrzo stigla na lice mesta, a on je prebačen u Klinički centar Vojvodine, gde su mu konstatovane teške telesne povrede. Prilikom nasrtaja razbojnika, češki diplomata zadobio je povrede glave i prelome nosnih kostiju.

Policija i dežurni istražni sudija obavili su uviđaj, a za napadačima se intenzivno traga. U ambasadi Češke, koja je od 2009. godine i kontaktna ambasada NATO u Srbiji, danas su rekli da događaj u kome je povređen njihov službenik neće uticati na diplomatske odnose između Srbije i njihove države.

Republika Češka je u funkciji kontaktne ambasade NATO prethodno bila aktivna u Viljnusu, Beču i tokom dva dvogodišnja ciklusa u Tel Avivu. Kontaktna ambasada NATO igra ključnu ulogu u prenosu informacija između NATO (i njegovog Sektora za javnu diplomatiju) i date partnerske zemlje.

(P. Marković)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA