BUJANOVAC: Otvoren muzej teroristi Kapetanu Lešiju! (VIDEO)

U selu Veliki Trnovac kod Bujanovca u sklopu lokalnog fudbalskog kluba otvoren je muzej teroristi i komadantu OVPMB Ridvanu Ćazimiju, koji je devedesetih učestvovao u borbama protiv Srba na teritorijama Bosne i Hrvatske

  • 0

NOVA PROVOKACIJA! U selu Veliki Trnovac kod Bujanovca otvoren je muzej Ridvanu Ćazimiju, teroristi i komandantu Oslobodilačke vojske Preševa, Bujanovca i Medveđe, koji je devedesetih učestvovao u borbama protiv Srba na teritorijama Bosne i Hrvatske!

Muzej teroristi, koji je među Albancima poznat kao Kapetan Leši, nalazi se u sklopu fudbalskog stadiona lokalnog kluba, a otvaranju su prisustvovale stotine građana i predsednici tri opštine s juga Srbije.

U muzeju su izloženi lični predmeti, uniforma i oružje, radni sto i mnogobrojne fotografije, a pažnju posetilaca najviše je privukao džip u kojem je ubijen Ćazimi.

On je devedesetih učestvovao u borbama na području BiH i Hrvatske protiv Srba, a bio je i pripadnik takozvane Oslobodilačke vojske Kosova.

Bujanovac, Preševo i Medveđa su izlepljeni plakatima kojima rukovodstvo ovih opština čestita praznik Albancima na jugu Srbije.

Ovo je nova u nizu provokacija, a podsetimo, ranije je na trgu ispred sedišta lokalne samouprave Preševa postavljen spomenik sa 27 ispisanih imena poginulih pripadnika takozvane Oslobodilačke vojske Preševa, Bujanovca i Medveđe, organizacije koja je na jugu Srbije podigla oružanu pobunu protiv države!

(D. Z.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA