DRI: Izabrani novi vrhovni državni revizori

Dužnost su preuzeli Cvetana Pršić, Radulka Urošević, Duško Pejović i Svetlana Toma Anokić, i to na period od šest godina

  • 0

Savet Državne revizorske institucije Srbije imenovao je vrhovne državne revizore. Po Zakonu o Državnoj revizorskoj instituciji, vrhovnog državnog revizora, na predlog predsednika Institucije, imenuje i razrešava Savet, na period od šest godina sa mogućnošću reizbora.

Kako se navodi, polaganjem zakletve dužnost su preuzeli Cvetana Pršić u Sektoru za reviziju budžeta i budžetskih fondova Srbije, Duško Pejović u Sektoru za reviziju budžeta lokalnih vlasti, Radulka Urošević u Sektoru za reviziju organizacija obaveznog socijalnog osiguranja i Svetlana Toma Anokić u Sektoru za reviziju svrsishodnosti poslovanja.

U Instituciji dužnost vrhovnog državnog revizora obavlja i Ljubica Janković Andrijević u Sektoru za reviziju Narodne banke Srbije u delu koji se odnosi na korišćenje javnih sredstava i na poslovanje s državnim budžetom i drugih subjekata revizije, kao i Željko Rnjak u Sektoru za reviziju javnih preduzeća, privrednih društava i drugih pravnih lica koje je osnovao ili ima učešće u kapitalu ili u upravljanju korisnika javnih sredstava.

Ističe se da svi novoimenovani vrhovni državni revizori poseduju revizorsko zvanje ovlašćeni državni revizor.

(M. S. / Izvor: Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA