DOKLE? Kamenovana kuća Srbina na Kosovu

Na kući Raleta Petronijevića, u selu Suvi Do kraj Kosovske Mitrovice, polupani su prozori i polomljeno je nekoliko crepova

  • 2

Nepoznate osobe u selu Suvi Do, nadomak Kosovske Mitrovice, kamenovale su kuću kosovskog Srbina Raleta Petronijevića, ali niko od ukućana nije povređen.

Slučaj je prijavljen kosovskoj policiji, ali ga ona još nije potvrdila. Prema svedočenju meštana, incident se dogodio oko 21 sat. Na kući su polupani prozori, polomljeno je nekoliko crepova, a ukućani nisu povređeni.

Petronijevićeva kuća nalazi se na samom kraju sela, a u njoj živi sa suprugom i troje dece i ovo nije prvi napad na njegov dom.

Selo Suvi Do nalazi se na tri kilometra od Kosovske Mitrovice, a u njemu, okruženo kosovskim Albancima, živi oko četrdesetak srpskih porodica. Nedavno je u ovom selu sredstvima opštine Kosovska Mitrovica izgrađena stambena jedinica i Srbima je podeljeno 36 stanova.

(M. S. / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Serbia

    28. novembar 2012 | 04:41

    PA SVE DOK IH NE OTERAMO DO TIRANE

  • komsija

    28. novembar 2012 | 10:32

    Dokle... pa dok se narod ne digne na kuke i motike pa pocne redom da cisti Kosovo ne gledajuci na Amere i ostale sta pricaju jer Srbe na Kosovu maltretiraju i ugnjetavaju zadnjih 40 godina a kad mi se branimo odma smo teroristi i slicno....zar to ni jedan politicar ne moze da procita istoriju i napise na papir koliko je maltretiranja i provokacija a da ne pricam o necemu vise bilo na Kosovu od strane Albanske nacionalnosti a sve bez ikakvog razloga...Steta sto svi brane Kosovo jezikom a ne delima...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA