HRVATSKA: Bojkot Todorićevog "Konzuma"!

Organizatori akcije Badnjak bez "Konzuma" pozvali građane na bojkot Todorićevog prodajnog lanca, nazivajući vlasnika "monopolistom krhke hrvatske privrede"

  • 5

Nakon što je 7. novembra održan "Dan bojkotovanja svih "Konzuma" u Hrvatskoj", pokrenuta je nova akcija "Badnjak bez "Konzuma"!", prenosi index.hr.

"Pozivamo sve građane Republike Hrvatske na bojkot Todorićevog "Konzuma" koji će se održati 24. 12. 2012. na Badnjak", poručuju organizatori akcije, pa dodaju:

"Ivica Todorić je monopolista koji drži sve ključne industrijske grane ionako krhke hrvatske privrede. Todorić je na nelegalan način stekao svoje poslovno carstvo u sumnjivoj privatizaciji i širio se bez imalo smetnji jer ga je svaka politika i većina medija podržavala. Jednog Todorića bi moglo zameniti desetine hiljada malih preduzetnika i privrednika (što bi bio veliki točak veće potrošnje i okretanja novca) samo da pravosuđe počne raditi svoj posao i pročešlja njegovo poslovanje od devedesetih na ovamo. Nažalost, Hrvatska je visoko korumpirana država, tako da svako ima svoju cenu. Zato, dragi građani i građanke Republike Hrvatske, odazovite se ovom novom bojkotu i pozovite svoje sugrađane koji nemaju Fejsbuk da saznaju za bojkot", navode organizatori bojkota.

Za kraj poručuju: "Jedan čovek može promeniti sebe, kritična masa menja svet".

(Telegraf.rs / Index.hr)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Partizan zauvek

    28. novembar 2012 | 15:00

    Pa da pomognemo "braci" hrvatima pa da bojkotujemo Idea prodavnice.

  • Izvor

    28. novembar 2012 | 15:44

    Uostalom, bogatstvo i uspjeh su u Hrvata ionako uvijek bili neoprostiv grijeh: pogledajte samo kako se "urbani Jugoslaveni" odnose prema Todoriću. On je simbol nečeg što se nikako nije smjelo dogoditi, uspješan Hrvat koji je - gazda! Hrvati znaju da Hrvat ne valja kao gazda i da ne smije biti gazda, pa mu, iako bi bez njega hrvatska prehrambena industrija vjerojatno doživjela sudbinu hrvatske brodogradnje, stalno predbacuju da "prodaje previše uvozne robe" - tragikomična optužba, jer bi u protivnom kupci ionako samo otišli u susjedni Lidl. Na kog Hrvati nemaju primjedaba i ne organizraju demonstracije, iako je dotična firma poznata diljem svijeta po kršenju prava radnika i maltretiranju blagajnica. Svejedno, pojam izrabljivanosti je "blagajnica kod Todorića" jer Lidl i Spar svoje hrvatske blagajnice smiju tretirati kao smeće. ...

  • leeloo

    28. novembar 2012 | 21:08

    tuzno je to sto u mojoj firmi umjesto novca za bozicnicu mi dobivamo fucking bonove i to upravo od konzuma.todoric drzi monopol i glumi djed bozicnjaka

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA