NAKON ROBIJE: Milanović prvi put u javnosti

Nekadašnji direktor RTS-a pojavio se na suđenju za nelegalnu dodelu državnih stanova

  • 0

Nekadašnji direktor RTS-a Dragoljub Milanović pojavio se danas u javnosti prvi put posle izlaska iz zatvora - i to na suđenju za nelegalnu dodelu stanova.

Podsetimo, Milanović je iza rešetaka proveo deset godina jer je proglašen odgovornim za smrt 16 radnika RTS-a. On, međutim, nije želeo da odgovori na pitanja novinara kako se oseća pošto se prvi put pojavio u javnosti nakon puštanja na slobodu.

Milanović je došao u sud da odgovori na optužbe kojima se tereti za nelegalnu dodelu državnih stanova. On je trebalo da se pojavi još u septembru, ali ga je tada boleo zub, pa je suđenje moralo da bude odloženo.

Članovi radne grupe, koju je RTS formirao nakon demokratskih promena, tvrde da je tokom dodele stanova bilo zloupotreba, da su oni dodeljivani van rang-liste, kao i da su pojedinci dobijali i stanove i stambene kredite.

- Dodeljeno je 87 stanova i 110 stambenih kredita. Međutim, samo je jedna četvrtina dodeljena regularno, uz poštovanje uspostavljenih rang-lista. Upravni odbor RTS-a, nažalost, nikada nije izvršio povraćaj stanova za koje smo utvrdili da su dodeljeni van konkursa. Ipak, velika je odgovornost, i materijalna i moralna, i onih koji su te stanove dobili - rekla je Ljiljana Radovanović, članica radne grupe.

Dragoljub Milanović je na sudu demantovao zloupotrebe u dodeli državnih stanova, tvrdeći da nijedne žalbe na dodelu stanova nije bilo, kako je rekao, "do 5. oktobra 2000, kada je banda ušla u RTS, zapalila ga i demolirala".

On je tvrdio i da nije dodelio stan svojoj supruzi, već da je to rešenje potpisao njegov zamenik, ali da ono nije validno, pa stan nikada nije ni dobila.

(D. Z. / Izvor: B92 / Foto: B92)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA