"Nežni Dalibor" sutra u Domu omladine

Vranjsko-beogradski alternativni bend promoviše drugi album "Normalan život"

  • 0

Vranjsko-beogradski alternativni bend "Nežni Dalibor" nastupiće sutra uveče (subota, 28. januar, 21:30) u maloj sali Doma omladine.

Grupa je prošle godine izdala album "Normalan život" (Odličan hrčak / Exit label), koji je promovisala na više od 30 koncerata u zemlji i regionu. Svirali su, između ostalog, u Zagrebu, Šibeniku, Splitu, Makarskoj, Skoplju, Celju, Postojni, Novom Sadu, Zaječaru, Sremskoj Mitrovici, Šapcu, Vranju...

Ivica Marković, gitarista "Dalibora", kaže za Telegraf.rs da jedva čeka beogradski koncert, jer od promocije prvog albuma "Sredstva i veštine" bend praktično nije imao samostalnu svirku u prestonici.

- Sviraćemo sve pesme s prvog i drugog albuma, a na binu ćemo izlaziti onoliko puta koliko publika to bude tražila od nas - najavljuje Marković.

Osim njega, u bendu su i basista Ljubomir Vučković i bubnjar Branimir Bogdanović. Odnedavno, umesto Marije Jovanović, klavijature u grupi "duži" basista "Ženakesa" Davor Sopić. "Nežni Dalibor" postoji već 17 godina, ali je proboj napravio učešćem na kompilaciji "Jutro će promeniti sve", na koju su priložili pesmu "Značajan događaj".

Svirka "Dalibora" (ulaznice u pretprodaji 300, na dan koncerta 400 dinara) otvara seriju nastupa kojim će beogradski Dom omladine promovisati "Novu scenu". Sledeći će u okviru ovog serijala nastupiti Virvel 3. februara, odnosno Stuttgart Online i Kriške 11. februara.

(S. M. S.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA